Fogászatfejlesztés Rákosmentén

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Riz Levente polgármester megosztja gondolatait a hallgatósággal a kerületi egészségügy fejlesztéséről

Két új kezelőegységgel gazdagodott Rákosmente felnőtt fogászata az Egészségház utca 40-ben. Az egy korábban megvásolt új, korszerű kezelőegységet egészítették ki ezek a szép új masinák. A tíz millió forintért megvásárolt berendezést Riz Levente polgármester adta át a szakorvosi rendelőnek. Beszédében szólt arról is, hogy az épület belsejét is kicsinosították. Kifestettek, új linóleumot helyeztek el. A következő lépés az épület külső, homlokzati felújítása lesz. Szintén a tervek között említette a városvezető, hogy még egy kezelőegység megvásárlása van hátra, amit 2016-ban fog abszolválni az önkormányzat. terveznek vásárolni továbbá egy 3D-s koronaröntgent is, amelyet a fogszabályozás terén lehet különösen hatékonyan használni. Ez a jelenlegi huszonkét esztendős masinát hivatott felváltani. A kezelőegységen fogorvosi széket kell érteni, ahova az emberek általában nem a legnagyobb jókedvükben igyekeznek beülni.
A polgármester vállalkozott rá, hogy beleüljön az új büszkeségbe, hogy a gyakorlatban is felavassa a berendezést. Szerencsére az ilyenkor szokásos fogorvosi mozdulatok, a „szörnyűséges” szúró-, vágó, a foggyökér mélyére hatoló hegyes, hosszú srófoló eszközök bátorságoszlató megvillantása elmaradt. A polgármesteri avatási aktivitás azzal kezdődött az új székben, hogy a városvezető kortyolt néhányat a lila műanyagpohárkából, amit kezelés során szoktak szájukhoz emelni páciensek. A vizet Riz Levente nem köpte ki, mondván a sajtó jelenlétében ez nem volna ideális megoldás. Valószínűleg arra gondolt, nehogy egy véletlenül arra járó fényképezőgép vagy kamera megörökítse ezt az esetleg félreérthető pillanatot, s a szerkesztő olyan fordulattal tálalja a beszámolót, hogy a polgármester nem az alkalomhoz illő szájmozdulattal fejezte ki érzéseit a drága és jó minőségű eszközök felavatása pillanataiban. Persze, ez csak polgármesteri tréfa volt, a jelenlévők derültek rajta.
Dr. Farkas Tibor főorvos elmondta, a betegek is nagyra értékelik az önkormányzat egészségügyi fejlesztéseit, sőt – emelte ki – információi alapján főváros szerte elismeréssel szólnak róla. Végezetül kollégái nevében megköszönte a polgármesternek a betegbarát, gondoskodó önkormányzati magatartást.