Búz Sándorné üzenete Orbán Viktornak

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A kamera kedvéért Búz Sándorné és Kovács Zoltán ismételten kezet fogott egymással. A háttérben Dunai Mónika országgyűlési képviselő.

Elsősorban a kormány gazdaság- és migránspolitikájáról tartott fórumot ma este Kovács Zoltán kormányszóvivő a főváros XVII. kerületében, a Vigyázó Sándor Művelődési Házban. A kérdésekkel együtt bő két órás eszmecsere végén rendhagyó dolog történt.
Szólásra jelentkezett Búz Sándorné, halk szavú kerületi lakos, s mint mondta, az eddig elhangzottakhoz képest másfajta megközelítésből szeretne a témákhoz közelíteni. Egy pillanatra eluralkodott a termen a tanácstalanság. Senki nem tudta, hogyan fog a témához közelíteni, ahogy azt sem, mi fog történni, milyen váratlan helyzet elé állítja az asszony Kovács Zoltán kormányszóvivőt.
Aztán gyorsan kiderült minden.
Búz Sándorné kérte Kovács Zoltánt, engedje meg, hogy köszönete jeléül kezet fogjon vele. Kérte továbbá, hogy ezt a köszönetet tolmácsolja Orbán Viktor miniszterelnöknek és a magyar kormánynak, aki a kabinet élén hihetetlenül sokat tesz értünk, magyarokért. Hozzátette: ez számára nagyon sokat jelent, s jelezte, az ország érdekeinek védelmében végzett következetes, határozott, fáradhatatlan munkája nagy biztonsággal tölti el őt és családját.
Kovács Zoltán kissé meglepődött, talán némiképp el is érzékenyült.
A kézfogás némán megtörtént.
A kormányszóvivő megköszönte a hallottakat, s jelezte: holnap kormányülés, így azonnal módjában lesz átadni Orbán Viktornak Búz Sándorné üzenetét.
Az ünnepivé emelkedett pillanatot nagy csend követte. A szó szoros értelmében szinte vágni lehetett csendet. A pár másodperces hallgatásból a jelenlévők többségének örömteli egyetértését lehetett kiérezni. A jelenet az elejétől a végéig nem tartott tovább két percnél. A hatás leírásához már nem kellenek további szavak…