Árulás! (jegyzet)

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

 

Angela Merkel még mindig vár, pedig a november 13-i párizsi dráma hatása elevenen él az emberek lelkében. A francia fővárosban különösen, ahol teljesen értelmetlenül, egyik pillanatról a másikra odalett 129 élet, és senki nem tudja megmondani, mikor lesz a következő terrorcselekmény. Csak azt, hogy lesz! Ebben a titkosszolgálati, nemzetbiztonsági szakemberek teljesen egyetértenek.
Angela Merkel, aki a Forbes magazin idei listája szerint például a második legnagyobb befolyású ember a világon, továbbra is azzal van elfoglalva, hogy simogassa a migránsokat, ügyelve arra, hogy a terrorizmust még véletlenül se emlegesse együtt az Európába történő tömeges bevándorlással. Ügyel arra is: a német tájékoztatás fönntartsa azt a látszatot, hogy a migránsok hasznára válnak Németországnak, és szó sincs arról, hogy közöttük potenciális terroristák, bűnözők, a közbiztonság romlására erőteljes hatással lévő személyek is lehetnek. Sőt, arra is vigyáz – az EU számos vezetőjével egyetemben – hogy a migráció és a bevándorlással érintett terülteken a közbiztonság romlásának összefüggései még beszédtémaként se jöhessenek szóba a politikusok tanácskozásain. Még szerencse, hogy az ezzel kapcsolatos magyar álláspontot Orbán Viktor több találkozás alkalmával legalább négyszemközt elmondta, s a csúcstalálkozókon sem rejtette véka alá álláspontját. Ettől függetlenül sajnos a helyzet még helyzet. Ezeket az érveket egyszerűen nem lehet a „politikailag korrekt” módon élő, azaz a valóságos állapotokat inkorrekt, hazug módon elfedő nemzetközi világ befolyásos politikusai körében normálisan kifejteni. Félrevezetve saját választóikat, a terroristákkal szemben pedig teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kényszerítve az uniós országok lakóit. Több, mint 507 millió embert. Ha pedig a magyar miniszterelnök a közbiztonsággal kapcsolatos kérdéseket feszegetné akár Németországban, Svédországban vagy Párizsban, akkor – mint fogalmazott – „kilöknének a politikai élet elfogadott szereplői közül”.
A parlament minapi döntése viszont törvényben kötelezte a kormányt, hogy bírósági úton lépjen fel a kötelező menekültkvótáról szóló uniós határozattal szemben. Ez nemcsak a miniszterelnök számára jelent megerősített felhatalmazást a migránsok számára meghívólevélként is értelmezhető kvótarendszer elleni következetes fellépésre, hanem a magyar társadalom számára is még nyilvánvalóbbá teszi, hogy Orbán Viktor a magyarok biztonságát, életminősége megőrzését nemcsak szabad akaratából, meggyőződéséből, hanem törvényi kötelezettség alapján is köteles szolgálni.
De vajon miért megy szembe Angela Merkel saját népe érdekeivel, miért nem szolgálja Junker Európai Bizottság elnökkel egyetemben az unió polgárainak érdekeit? Hiszen ahogy Kósa Lajos Fidesz frakcióvezető fogalmazott: „a kötelező betelepítéssel az Európai Bizottság a legsötétebb időket hozná vissza.” Olyan feladatot oktrojálna a tagországokra, amiről a döntéshozók soha senkitől nem kaptak felhatalmazást.
Véletlen lehet-e, hogy a nemzetközi védelmet kérők kötelező kvótákon alapuló elosztásáról szóló törvényjavaslatot a parlament teljes baloldala: az MSZP, az LMP és a DK képviselői, továbbá az Együtt, a PM, valamint a Liberálisok független képviselői egyöntetűen elutasították. Véletlen lehet-e továbbá, hogy az Európai Parlament liberális frakciója éppen a közelmúltban közölte, hogy kezdeményezi az Európai Parlamentben a 7-es cikkellyel kapcsolatos eljárás megindítását Magyarország ellen. Ez azt jelenti, hogy fosszák meg hazánkat szavazati jogától. Ilyen alávaló kezdeményezés még soha nem volt az Európai Parlamentben. Nyilvánvalóan bosszúról lehet szó azért, mert Magyarország olyan álláspontot képvisel migránsügyben, ami ugyan a nemzetközi egyezményeinknek megfelel, eleget tesz minden uniós jogszabálynak, még emberséges is, csak éppen nem passzol a migránssimogató álláspontot képviselő politikai érdekcsoportokéval. Ahogy Soros Györgyével sem, akinek hat pontjából az derül ki, hogy ezerrel támogatja a bevándorlást, miközben Orbán Viktor hat pontja a nemzetet és Európa érdekeit védelmezi.
Angela Merkel nyilván tudja a választ arra a putyini bejelentésre, hogy magánszemélyek negyven országból támogatják az Iszlám Államot pénzzel, és ezen országok között vannak G20 tagok is. Mint például az Egyesült Államok, Németország vagy az Európai Unió.
Angela Merkel bizonyosan tudja azt is, hogy az Egyesült Államok „fegyverként” használja a bevándorlókat Európa ellen, mivel veszélyeztetve érzi világhatalmi pozícióját az utóbbi egy-két évben kialakult orosz-kínai együttműködés miatt.  
Angela Merkel második házasságában él, gyermekei nem születtek. Nyilván más a jövőképe neki, s más egy európai anyának. Politikusként azonban talán éppen ezért harcolhatna a lehető legszenvedélyesebben, legelszántabban a kontinens érdekeiért.
Merkel azonban nem Orbán Viktor, hiszen mint láthattuk, képtelen egyenesen beszélni, s migránspolitikája azt mutatja, hogy nem akar se német választói, se a kontinens 500 milliós lakosságának pártjára állni. A világ második legbefolyásosabb embere szerepét aligha választói érdekében használja. Vagy talán éppen ezért bírhat ekkora befolyással Merkel asszony?
Európát elárulták! – mondta Orbán Viktor. „Ha nem állunk ki érte, akkor ezt az Európát el fogják tőlünk venni. Néhány jól szervezett, ha most a Soros Alapítványra gondolnak, nem indokolatlan a gondolat, nagypénzt mozgató, a nemzetállamok keretein túl gondolkodó aktivista, senki által meg nem választott vezető hagymázas álmát teljesíti be.” Változás kell tehát, lehetőleg minél előbb.
Merkel lemondása, a népakarat kikényszerítette változás talán elkerülhetővé tenné, hogy a terrorizmus fölerősödésétől való félelem az elviselhetetlen rettegésbe csapjon át.
 
Horváth K. József