Rákosmenti óvodások az Országházban

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Idén is versszavalással emlékeztek meg az óvodások a magyar nyelv napjáról hazánkban. 2012-ben ezer, 2013-ban ötezer-ötszáz, 2014-ben pedig már több mint tízezer óvodás mondta el ugyanazokat a verseket azonos időpontban. 2013-tól a felvidéki és az erdélyi óvodások is csatlakoztak a versmondáshoz. Az idei évben az Országház Esterházy János termében gyűlt össze öt óvoda huszonöt gyermeke, akik közösen szavalták el, az óvónők által még 2012-ben kiválasztott verseket. Rákosmentét az Aprófalva Óvoda Katica csoportjából Bense Bíbor, Bukhár Viktor, Lepsis Dávid, Papp Emília és Tóth Milán óvodások, valamint kísérőik Prohászka Istvánné intézményvezető és Bertha Antalné óvodapedagógus képviselték.
Az eseményen Pánczél Károly, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet.
A rendezvény keretében 2015. november 13-án azonos időpontban közel tízezer magyar óvodás szavalta el közösen a kiválasztott verseket a magyar nyelv napja alkalmából.