Márton nap a Csillagszem Óvodában

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Lámpás felvonulás, élén Márton katona lovagol

November 10-ét megelőzően nagy volt a készülődés, mindenki izgalommal várta a megemlékezés napját.
Az egész óvoda „Márton napi” díszbe öltözött. A csoportok faliújságán érdekesebbnél, érdekesebb gyermekmunkák jelentek meg, a ragasztástól a festésig, továbbá varrás, terméskép, hajtogatás, mintázás technikákkal is találkozhattak vendégeink.
Az óvó nénik az ünnepséget megelőző napokban munkadélutánokat szervezetek a német és magyar csoportok részvételével.  Az ünnepre jellemző hangulatvilágítás és zenei aláfestés mellett a gyermekek szüleik segítségével elkészíthették a lámpásokat. A munka során a csoportok közötti együttműködés is erősödött.
A dadus nénik apró libafigurákat sütöttek linzer tésztából, majd kidíszítették egyesével az 500 db süteményt.
Minden évben törekszünk egyre színesebbé tenni az ünnepségünket. Új ötletként, kezdeményezésünkre a szülők közül többen töklámpásokat faragtak, melyből a folyosón kiállítást szervezetünk. A gyermekek „leadhatták” szavazatukat, az általuk legszebbnek ítélt alkotásra. A készítők munkáját elismerő oklevéllel jutalmaztuk.
Az idei Márton napi műsort a Csiga csoport előadásában tekinthették meg az érdeklődők és a meghívott vendégek. A szülők örömmel fogadták gyermekeik magyar és német nyelvű rövid ünnepi megemlékezését.
A kiállításon részt vevő töklámpásokkal díszítettük az udvarunkat, ahol libazsíros falatkákkal kínáltuk a szülőket és a gyerekeket, közben Márton napi zene szólt.
Ezt követően kezdetét vette a Márton napi lámpás felvonulás. A gyermekek legnagyobb örömére és meglepetésére a menetet „Márton katona” lóháton vezette.
Egy óvodásunk megjegyezte: „Alig várom, hogy jövőre is legyen Márton nap!”
Számunkra a legpozitívabb visszajelzés a gyermekek öröme és elégedettsége!
Köszönjük a Német Önkormányzat képviselőinek, a megjelent szülőknek, vendégeknek a részvételét és a támogatását!

Kissné Gyenei Edit