Mozart: Requiem a nemzeti gyásznapon

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

József atya

A nemzeti gyásznapon legyen a mai este egy közös fohász az áldozatokért – mondta Riz Levente polgármester a Rákosligeti Plébániatemplomban Mozart: Requiem című előadása előtt. A requiem a tridenti liturgiában az elhunyt lelkekért fekete színű miseruhában mondott szentmise, vagyis gyászmise volt. József atya, a templom lelkipásztora emlékeztetett, a muzsika a templom centenáriumi évének programsorozata keretében csendül fel. Hozzátette, a szombaton történt fájdalmas események arra indíttatnak minket, hogy foglaljuk imáinkba a párizsi terrortámadás áldozatainak emlékét. Ezért a hívek az előadás utáni szentmisén az elhunytak lelki üdvéért is imádkoztak, kérve számukra a feltámadás kegyelmét. Aláhúzta, a világban tapasztalható gonoszság ne tántorítson el bennünket attól, hogy az isteni jóság megjelenítői akarunk lenni.
Aztán felcsendült a muzsika. Szólót énekelt Forgó Eszter szoprán, Bokor Jutta alt, Kóbor Tamás tenor, Bercelly István basszus. Vezényelt Virág András. Közreműködtek: a Budapesti Ifjúsági Kórus, az Et Unam Kamarakórus és a Monarchia Szimfónikus Zenekar.
Az eseményen részt vett Dunai Mónika országgyűlési képviselő. Tudósítónk három önkormányzati képviselőt is megpillantott a széksorokban: Koszorúsné Tóth Katalint, Lukoczki Károlyt és Rózsahegyi Pétert.
Az előadás nagy közönségsikert aratott.

\"\"
Forgó Eszter énekel

\"\"

A közönség soraiban Koszorúsné Tóth Katalin és Mecseki Hargita

\"\"