A Kőrösi közleménye

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Hicz János


Sajtóközlemény
SIkeresen zárult a KŐrősi Csoma Sándor Általános Iskola több éven át tartó uniÓs pályázata
 
A Budapest XVII. Kerületi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium diákjai és tanárai a TÁMOP 3.1.4-12/1-2012-0319 „Iskola a III. évezredben” című pályázat keretében 35,15 millió forint európai uniós támogatásnak köszönhetően több éven át számos programon és képzésen vehettek részt.

A most záródó projekt egyik fő célja volt, hogy diákjaink számára olyan színvonalas, élményekkel teli programokat tudjunk összeállítani, melyek fejlesztik a különböző képességeiket, készségeiket, szociális érzékenységüket és ezen kívül közösségépítő hatásuk is van. Az elnyert pályázatnak köszönhetően az intézményünkben dolgozó pedagógusaink minőségi továbbképzéseken vehettek részt.

A fejlesztés eredményeként iskolánk informatikai- és sporteszközeit kibővítettük, illetve a környezeti, természettudományos nevelési programokhoz számos eszközt vásároltunk. Fejlesztő pedagógusaink számára készségfejlesztő játékokat szereztünk be. Udvarunkon madártani ösvényt alakítottunk ki. Az uniós támogatás felhasználása során ügyeltünk arra, hogy az alsó, felső és gimnáziumi tagozaton is arányaiban ugyanannyi színvonalas programot valósítsunk meg, így a kisebbeknek táncházat, búvárkodást, indulat- és agressziókezelő programot, vetélkedőket, felső és gimnáziumi tagozaton nyelvi táborokat, ökotábort, elsősegélyt nyújtó képzést, kortárs képzést szerveztünk.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projektnek köszönhetően a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium tanárai olyan módszertanilag és pedagógiailag színvonalas képzéseken vehettek részt, melyek még hatékonyabbá teszik az intézményünkben folyó oktatás mínőségét.
 
A projektről bővebb információt a www.kcss.hu oldalon olvashatják.

Tovább információ kérhető:
Dr. Hicz János, sajtóreferens
Elérhetőség (061/257-00-20, kcss@kcss.hu)
 
\"\"