Aláírásgyűjtés kezdődött Rákosmentén is a betelepítési kvóta ellen

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Riz Levente és Dunai Mónika aláírja az gyűjtőívet. Mellettük Szabó Tiborné és dr. Fenke Ferenc önkormányzati képviselő.

Kósa Lajos, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportjának jelentette be az aláírásgyűjtés elindítását, arra hivatkozva, hogy értelmetlennek tartják az illegális bevándorlók kötelező betelepítésére vonatkozó európai uniós kvótát, amely szerintük növeli a terrorfenyegetettséget és a bűnözést, ellentmond a nemzetközi egyezményeknek, és nem jelent megoldást "a modern kori invázióra". A Fidesz azok aláírását várja, akik egyetértenek azzal, hogy a betelepítési kvóta jogalap nélküli, ellentétes Magyarország és az Európai Unió érdekeivel.
Ma délelőtt Rákosmentén is megkezdődött az aláírásgyűjtés. Dunai Mónika országgyűlés képviselő és Riz Levente polgármester aláírása után százak keresték fel a Fidesz-KDNP standot a régi és az új piac közötti területen, hogy a gyűjtőívet aláírásukkal ellátva csatlakozzanak a betelepítések elleni kormányzati fellépést támogatók népes táborához. Az aláírók pártállásra való tekintet nélkül, a haza védelmében adták kézjegyüket.
Mint Dunai Mónika lapunk érdeklődésére elmondta, az aláírásgyűjtés várhatóan adventig zajlik majd. Hétköznapokon 16-18 óráig a Fő téren, illetve a Fidesz irodában
a Pesti úton a Polgármesteri Hivatallal szemben, szombatonkén pedig itt, a piacoknál 9 órától adhatják le aláírásukat az üggyel egyetértő állampolgárok. Ezen kívül továbbá az önkormányzati képviselőknél is lesz gyűjtőív, náluk is ki lehet fejezni a kvótaellenes honvédő mozgalommal való egyetértést.