Vonatozás a díjátadó ünnepségen

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Vidám vonatozás Oláh Gergővel az ünnepségen – hangulatvilágításban

\"\"

Fónai Lászlóné átveszi a kitüntetést

Oláh Gergő jó hangulatú rendezvényt varázsolt ma délután a Vigyázó Sándor Művelődési Házba. Az X-Faktorból ismert énekes meg is vonatoztatta a kérésére szívesen vele együtt éneklő, tapsoló, táncoló közönséget. Fölszállt a szerelvényére Dunai Mónika országgyűlési képviselő és Riz levente polgármester is. A program kezdetén Hegyi Norbert műsorvezető az ünnepelteket szólította. Riz Levente köszöntő beszéde után a műsorvezető jelezte, Rákosmente képviselő-testülete az „Egészséges Rákosmentéért” Díjat 2015-ben Fónai Lászlóné Jula fogászati röntgenasszisztens részére adományozta, az egészségügyi ágazatban végzett odaadó, emberséges, áldozatos, magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként.

\"\"

Fónai Lászlóné Jula

Laudációját dr. Fenke Ferenc önkormányzati képviselő, a Szakorvosi Rendelőintézet vezető főorvosa mondta. Ebből idézünk! „Aki ép testtel és ép lélekkel 43 évet húz le a magyar egészségügyben az világszám, önmagában nemzetközi kitüntetést érdemel. Ehhez képest persze nevetségesen kevés az a 22 év, amit 1993 óta a XVII. kerületi fogászati röntgenben töltött (nagyjából azóta ismerjük egymást), viszont ezt megelőzően abszolvált mintegy hat évet a tüdőgyógyászaton is! Jut eszembe: ez év végén nyugdíjba készül, de kérem, ne tegye, kedves Jula, éppen akkor, amikor jönnek a nagyszerű új röntgengépek, meg a szép új digitális világ! Ki fogja betanítani a fiatalokat?!     
És talán itt tapinthatunk rá Jula egyéniségének lényegére: arra a körültekintő figyelmességre, ahogy a munkatársaihoz — nem csak a fiatalokhoz — világ életében viszonyult. Kivételes erénye, hogy akkor is nyugodt marad, amikor körülötte mindenki plafonon van az idegességtől.
Jula háromgenerációs családban élő türelmes és önzetlen édesanya, a família büszke nagyija. Áldozatot vállalni képes, családszerető asszony, ugyanakkor munkahelyén igazi közösségi ember, aki ha kell, a munkatársaiért, ha úgy
adódik, akkor a betegekért is kiálló egészségügyi dolgozó. Kiegyensúlyozottsága, kisugárzása környezetére mindenkori pozitív üzenetként hat. Szava csendes, cselekvése határozott.
Farkas Tibor doktor, a fogászat főorvosa mondta. Ma még nem akarjuk és nem tudjuk elképzelni, hogy mosolygós, segítőkész munkatársunkat hogyan tudjuk majd nélkülözni. Kívánjuk, hogy áldozatkész, kiváló munkája után elérkezett és megérdemelt nyugdíjas éveit töltse sokáig egészségben maga és szerettei örömére!”

\"\"

Dauda Gyuláné átveszi az elismerést

Eztán újabb kitüntetés átadására került sor. A képviselő-testület a „Szociális ágazatban végzett kimagasló tevékenységért díj” elismerést 2015-ben Dauda Gyulánénak, a Csibe Bölcsőde bölcsődevezetőjének adományozta, a szociális ágazatban végzett odaadó, emberséges, áldozatos, magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként.
Életútja méltatását Marosi Judit, a Rákosmenti Egészségügyi és Szociális Központ intézményvezető helyettese készítette.

\"\"

Dauda Gyuláné Márti

Dauda Gyuláné Márti 1976 óta, közel 40 éve van a pályán. A kerületben 1987 január 1-jétől dolgozik kisgyermeknevelőként, majd 2002-től a Csibe Bölcsőde vezetőjeként. 2015 áprilisában a Bölcsődék Napja alkalmából kiváló szakmai munkájáért elismerésben részesült. Megbízható, kiváló szakember, aki a legnagyobb szeretettel, tudása legjavát adva mindent megtesz a rábízott gyermekekért és kollégákért egyaránt. Kezdeményezésére alakult meg a „Csibe Bölcsődéért” Alapítvány, valamint a 11 éve már hagyományos májusi „Csibe-nap” megrendezésének az ötlete is az ő nevéhez fűződik. Büszke a bölcsődéjében dolgozó kollégáira, akik szakmai munkájukkal segítették célkitűzéseinek a megvalósításában. Munkáját lelkiismeretesen, szívvel-lélekkel, kiemelkedő szakmai tudással, a gyermekek igényeit mindig szem előtt tartva végzi.
Az ünnepség hivatalos része két nyugdíjba vonuló hölgy: Szalóki Piroska és Kovácsné Kalmár Zsuzsanna köszöntésével zárult.
Majd jött a hangulatos Oláh Gergő előadás, akik két zenésztársával valóban szórakoztató műsort produkált.

\"\"
Oláh Gergő és zenekara