Tizenöt éves a madárdombi Idősek Háza

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A madárdombi Idősek Háza legrégebbi lakói, dolgozói és tulajdonosai együtt ünnepeltek a meghívott vendégekkel az intézmény 15. születésnapján.

\"\"

Jólesett az ajándék az időseknek…

\"\"

…és a támogatónak is

A madárdombi Idősek háza 2000-ben nyitotta meg kapuját. A mai születésnapi ünneplésben mind 70 idős otthonlakó kivette a részét. Ott voltak az intézmény dolgozói, tulajdonosai, a meghívott vendégek: Koszorúsné Tóth Katalin önkormányzati képviselő, Urbánné Boross Ildikó, a Népegészségügyi Intézmény képviselője és Papp József vállalkozó.
Dr. Horváthné dr. Köllner Pálma, a szervezet ügyvezetője köszöntőjében emlékeztetett rá, hogy az első gondolattól a megvalósulásig öt év telt el, és azóta éppen 15 éve látják el az idősgondozás sokszor nehéz és fárasztó, de mindig rendkívüli figyelmet és felelősséget igénylő feladatait.
Köszönetet mondott a munkát segítő intézmények képviselőinek, akik kezdetektől fogva együttműködnek velük, ellenőrzik, támogatják a munkájukat. Változtak ugyan a nevek és a tisztségviselők, de a 15 év alatt folyamatosan jó viszonyuk volt a polgármesteri hivatallal, vezetőkkel és alkalmazottakkal egyaránt. A területi önkormányzati képviselőktől többször többféle, köztük anyagi támogatást is kaptak. Dr. Köllner Pálma a szponzorok közül kiemelte Papp Józsefet, aki ugyan csak néhány éve ismerte meg az intézmény munkáját, de ezen idő alatt nyújtott hathatós segítsége önmagáért beszél. Az egészségügy képviselőinek önzetlen segítsége ugyancsak hozzájárul a magasabb szintű ápoláshoz, gondozáshoz.
Az ügyvezető emlékeztetett: az a tény, hogy az induláskor beköltözött lakók közül és a 14 – 15 évvel ezelőtt munkába állt dolgozók közül is egyaránt 3-3 főt még ma is körükben üdvözölhetnek, a tulajdonosokat dicséri. Elhivatottságukat, empátiás készségüket, mindenre odafigyelésüket bizonyítja, hogy az induláskori 23 helyett ma 70 idős ember ellátására van lehetőségük, hogy stabil, kellő létszámú dolgozói gárdával rendelkeznek, hogy az évente 2-3 alkalommal előforduló különféle ellenőrzések alkalmával intézményük legtöbbször kiválóan szerepelt. Az pedig, hogy intézményük évek óta folyamatosan 30 főnek biztosít munkalehetőséget, önmagáért beszél – húzta alá Köllner Pálma.
Végezetül reményét fejezte ki, hogy az együttműködésük továbbra is zavartalan marad, s hogy a madárdombi Idősek Háza az elkövetkezendő években is megőrzi az ellátás színvonalát, idősbarát hangulatát!
Koszorúsné Tóth Katalin, a körzet önkormányzati képviselője köszöntőjében elismerését fejezte ki az intézménynek, hogy tizenöt év alatt magas színvonalú ellátást nyújtva megháromszorozta az ellátottak számát és stabil munkahelyeket biztosít harminc embernek, akik közül jó néhányan a XVII. kerületben élnek. Utalt rá, hogy az intézmény vezetésével kialakult kapcsolata szoros, példaértékű. Mint mondta, nagyszerűen ki lehet aknázni az általa vezetett óvoda és az és az idősek otthona együttműködésében rejlő lehetőségeket.
Az ünnepséget Varga Tamás és Mohácsik Barnabás előadóművészek alkalomhoz illő műsora, illetve az ünnepi ebéd és az ajándékok tették teljessé.

\"\"
Varga Tamás és Mohácsik Barnabás nagyszerű zenés műsort állított össze mások mellett Kosztolányi, Petőfi, József Attila műveiből