Tanévnyitó és energetikai fejlesztés a Zrínyiben

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Az iskola színjátszókörének táncprodukciója az évnyitón nagy sikert aratott

Megkezdődött a tanév Rákosmente általános iskoláiban is. Riz Levente polgármester ma reggel a Zrínyi Miklós Általános Iskolában köszöntötte a tanévnyitó ünnepélyre összegyűlt tanulókat, pedagógusokat. A rendezvényen részt vett dr. Varjúné, dr. Fekete Ildikó, a KLIK XVII-XIX. kerületi tankerület vezetője és Virág Mihály önkormányzati képviselő.
A buksi fejek szeptemberi jelképes megsimogatásán túl a polgármester beszámolt arról, hogy az iskolában 267 millió forintos energetikai beruházás valósult. A 227 milliós pályázati pénz mellé az önkormányzat 40 millió forintos önerővel járult hozzá a fejlesztéshez. A beruházás javította az épület külső megjelenését és hosszú távon energia megtakarítást is eredményez.
A Zrínyi Miklós Általános Iskola 1982. szeptember 1-je óta működik Rákoscsaba és Rákoskert határán. Az ország első ökoiskoláinak egyike. Az alsó tagozat gyermekei egy földszintes, családias épületben, a felső tagozat tanulói az iskola – háromszintes – főépületében, tágas, jól felszerelt tantermekben sajátíthatják el a mindennapi élethez és a továbbtanuláshoz szükséges ismereteket. A „zöld piramisként” is emlegetett iskola ma már jellegzetes épülete kerületünknek. Jelenleg 580 diák tanul az intézményben.