4,4-es tanulmányi átlagot értek el a Balassi diákjai

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Németh Anettet köszönti a polgármester

Megtartotta évzáró ünnepélyét a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium június 22-én késő délután.
Mint Farkas György igazgató beszédében kiemelte, a tanulmányi átlag 4,4, ami a korábbi évek szintén magas szintjeit is meghaladta. Az ünnepségen részt vett az iskola egykori diákja, Riz Levente polgármester, aki ehhez a szép adathoz hozzátette, a Balassi benne van az ország legjobb ötven gimnáziumában, ami nagyszerű teljesítmény. Az iskola ezzel a minőséggel jó hírét viszi a kerületnek, ami minden itt élő számára elismerésre méltó.
A polgármester bejelentette továbbá, hogy eredményes lobbymunkájának köszönhetően a Balassi energetikai megújítására a kormány 150 millió forintot biztosított uniós forrásokból, amihez az önkormányzat 90 millió forintot tesz hozzá. A 240 millió forintos keretből az iskola főépülete és a közvetlenül hozzá tartozó épületrész újulhat meg. Az úgynevezett sárga épület felújítására egy újabb költségvetésből jövőre kerül majd sor.
Riz Levente végül emlékeztetett, az önkormányzat által alapított Élen a Tanulásban, Élen a Sportban díjat minden évben öt tanulónak adományozzák a kerületben. Az egyik díjazott a Balassi diákja: Németh Anett. Az elismerést a polgármester adta át a jól tanuló, jól sportoló diáknak.