Több jármű, felügyelő, nagyobb közbiztonság

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Dr. Rúzsa Ágnes jegyző és Riz Levente polgármester átadja a háttérben látható járművek indítókulcsát dr. Fogarasi Gábornak, a közterület-felügyelet vezetőjének

\"\"

A két robogó és a gépkocsik visszaérnek a próbaútról

Közlekedési járműveket adott át ma délelőtt Rákosmente Önkormányzata a városrész közterület-felügyeletének.
A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen Riz Levente polgármester elmondta, a közterület-felügyelet 2009-es megalakulása óta négyen látták el a szolgálatot, majd napjainkra fokozatosan nyolc fősre bővült a szervezet.
A felügyelők eddig két robogóval és egy Dacia Logannal dolgoztak. A járműpark szintén bővült és megújult. Az önkormányzat két használt terepjárót vásárolt – egy Suzuki Vitarát és egy Dacia Dustert –, illetve vett négy új robogót, összesen öt millió forintért.
A polgármester kiemelte, a nagyobb létszámmal és az új eszközökkel fokozottan felügyelik a Rákos-patak menti kerékpárút rendjét, ellenőrzik a kutyasétáltatás szabályainak betartását. Várhatóan ennek nyomán biztonságosabb lesz a kerékpározás és a séta. A felügyelők feladatul kapták a közterületi szeszesital-fogyasztás fokozott ellenőrzését is.
Egy időben több problémás helyszínt lesznek képesek felkeresni, például a Naplás út és a Hősök tere környékének üzleteit, az Újlak utca és a lakótelep boltjait. Jelezte a városvezető, hogy a szervezet tagjai a városközponttól távolabb is képesek lesznek büntetni a közúti szabálytalankodókat. Egyszerre több játszótérre juthatnak el. Például a Tálpatak utcába, a Tanár utcába vagy a Derkovits térre. Ezzel egy időben a lakótelep, az Újlak utca játszóterein szintén ellenőrizni fogják a tiltott magatartásokat: a kutyasétáltatást, a dohányzást és a szeszesital-fogyasztást.
Riz Levente elmondta továbbá, a kerületi rendőrség is a napokban kapott egy motorkerékpárt, így a hétnek legalább egy napján a közterület-felügyelettel közös motorkerékpáros járőrszolgálatot megkezdték.
A városvezető aláhúzta, a két gépkocsi megjelenésében is jó szolgálatot tesz. A lakosság szubjektív biztonságérzetét javítja, ha az emberek látják az utcában elhaladni a fényvisszaverő csíkokkal felmatricázott, tetején fényhíddal ellátott járműveket.