Sajtószemle – Egy kapusbúcsú története

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A fociakobon.cafeblog.hu nyilatkozatot adott közre Komora Lászlótól, az RKSK labdarúgó csapata volt hálóőrétől.  A nyilatkozatot közöljük, majd közreadjuk Papp József Facebookon adott válaszát is.
A Ferencvárosban pallérozódott, és a képességei, a tudása alapján nem az NB III-ban volna a helye. A 29. életévében járó Komora László azonban öt, sikerekkel teli szezont követően viharos körülmények közepette távozik a XVII. kerületi klubtól úgy, hogy a Rákosmente KSK színeiben 122 NB III-as bajnokin állt a kapuban.
„Az előző hónapban azért, mert nem én védtem és rosszul ment a csapatnak is, 50 ezer forinttal szúrták ki a szememet úgy, hogy nem is tehetek róla! És ezt megcsinálták most, hogyha nem írok alá, akkor csak a fele költségtérítést kapom, ha aláírok, akkor megkapom az egészet. Szóvá tettem ezt az elnöknek, Papp Józsefnek, hogy komolyan, a nyárra 50 ezerrel menjek el úgy, hogy az előző hónapban is megszívattak? Erre felhúzta magát, pufogott. Nem hazudok, nem szépítem, se nem teszek hozzá, de öt év után nem így kell elválni, hogy ilyeneket mond: takarodj innen, ki a g**i, meg ki a f*sz vagy te itt, mit képzelsz, ingyen se kellenél ide…”
Komora László még nem tudja, mit hoz a jövő, de nem esik kétségbe. Megpróbál csak a szépre emlékezni, bár a fentiek fényében ez nem olyan könnyű…
„Hét meccsen védtem a tavasz első felében, akkor öt győzelmet és két döntetlent értünk el, míg a másik hét találkozón két győzelem, három döntetlen és két vereség a mérleg – folytatta Komora László. – És én a végén ezután kaptam ezt meg, így… Rám bízták, hogy zárjam a pályát, volt, hogy a füvet is nyírtam, a hétvégén besegítettem, és előfordult, hogy edzőmérkőzésre én vittem idegenbe a szerelést. Az évek alatt mindig növekedett a fizetésem valamivel, mivel bíztak bennem és jól teljesítettem. Szerettek a szurkolók is, és én voltam az egyetlen fix pont a csapatban. Mindig jóban voltam a vezetőkkel, az edzőkkel, egyszer sem hiányoztam az edzésekről, mindig lelkesen készültem. És tudja, mi a legszebb? Kis srácok a kerületben a tavasz elején összeverbuválódtak, volt, hogy edzésre is kijöttek, és úgy üdvözöltek, hogy ‘Szervusz, Laca, szervusz Laca’. Amikor meg nem én védtem, meccs közben olyat is kiabáltak, hogy ‘Komorát vissza a kezdőbe!’, és ez nagyon jó érzés volt. Ebben a történetben őket sajnálom a legjobban…”
Papp József, aki egyébként már jó ideje nem elnöke az RKSK-nak, de sportszeretete miatt civilként is az egyesület szolgálatában áll, a Facebook-on válaszolt Komora Lászlónak.
„T. Laci! Nagyon szépen köszönöm, hogy így írsz rólam és az RKSK-ról! Te tudod legjobban, hogy mit tettem meg értetek és az RKSK-ért! Tudomásul kell venni, hogy van nálad is jobb kapus. A másodszámú kapus posztot felajánlottam neked, kezet nyújtottam, de te azzal a durva modoroddal a kezem félrelökted és ezt két ember is látta! Ezek után én kizavartalak a teremből! Te egy durva mozdulattal vállon löktél és utána csúszott ki a számon ez a csúnya szó, amiért elnézést kérek! Emlékeztetőül: a vezetőség felkért, hogy tréninged a gyerekkapusokat, de az edzés előtt 5 perccel lemondtad SMS-ben, a gyerekek pedig izgulva vártak téged és megkérdezték tőlem, hogy hol van a Laci bácsi? Én azt mondtam, biztos valami közbejött neki! Amikor megkérdeztem, miért nem jöttél el, te azt mondtad, hogy ingyen nem csinálsz semmit! Szóltunk a másik kapusnak és ő szó nélkül, ingyen és bérmentve rendelkezésünkre állt! 3 évvel ezelőtt Ózdon nekimentél a játékvezetőnek, elkezdted lökdösni, és ez egy piros lapba került. 16 mérkőzésre el akartak tiltani! RKSK hűség: Minden évben körbe szaladgáltad a csapatokat próbajátékra, de mindenhova másod- és harmadszámú kapusnak kellettél volna! A tavalyi évben Siófokról hívtak föl, hogy tudok-e róla, hogy te ott vagy próbajátékon! Lacikám, te nem mondtad, hogy anyagi gondjaid vannak, mert tudok neked állást ajánlani, ami mellett focizni is tudsz! Én mindennap hajnal 2-kor kezdek és kéne mellém egy rakodó bruttó 120000 Ft-ért és már reggel 9-kor végzel! Ha érdekel az ajánlatom, hívj fel! Tisztelettel Papp József volt elnök, ilyen emberek miatt mondtam le, mint te!”