Szeressük az egyenruhásokat!

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Érkeznek a történelmi zászlók

\"\"

…a zenekar méltóságteljesen játszott muzsikájára

\"\"

Riz Levente polgármester köszöntőjét mondja

\"\"

Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nagyra értékelte a rendezvényt

\"\"

Dr. György István, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja nem jött üres kézzel

\"\"

Bucsek Gábor rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya gondolatait osztja meg a hallgatósággal

\"\"

Kun Szabó István helyettes államtitkár átadta Tóth Sebestyénnek Hende Csaba honvédelmi miniszter emlékérmét a honvédelem ügyében huzamos idő óta végzett társadalmi munkája elismeréseként

\"\"

Indul a konvoj

A három napos IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi Napok központi rendezvénye zajlott ma egész nap a Nyilas-táblán.
Deák Bill Gyula esti koncertje előtt ünnepélyes külsőségek között érkeztek a történelmi zászlók. Majd a köszöntők sora következett. Házigazdaként elsőnek Riz Levente polgármester beszél, majd Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára lépett a mikrofonhoz. Őt követte dr. György István, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja, majd Bucsek Gábor rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya mondta el gondolatait.
Riz Levente elöljáróban utalt rá, e napon felvonulnak a honvédség, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a hagyományőrző egyesületek erői, hogy bemutassák tudásukat, képességeiket. A rendezvény az e szervezetek által képviselt értékekre kívánja felhívni a figyelmet. Bátorságra, szervezettségre, fegyelemre, felelősségérzetre, s nem utolsó sorban a hazaszeretetre. A polgármester kiemelte, hogy a kerületnek az az ambíciója, a hogy a rendezvény kinője a városrész határait, és legyen a magyar rendvédelem szárazföldi erőinek országos bemutatója a Nyilas-tábla gyönyörű 20 hektáros területén. A polgármester kiemelte, idén már hatvanegy szervezet van jelen, évről évre többen és többen fogadták el Rákosmente meghívását.
Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elismeréssel szólt a rendezvényről, s elképzelhetőnek tartotta, hogy a kerület ambiciózus célja megvalósul. Kiemelte, hogy az egyenruhások a nemzet érdekében folyamatosan készen álnak a nemzet védelmére. Kérte a hallgatóságot, szeressék az egyenruhásokat, mert nap mint nap, minden percben teszik a dolgukat. Legyenek tűzoltók vagy rendőrök, akik állandó készenlétben szolgálják a hazát, vagy azok a katonák, akik külföldi misszóban vesznek részt, s rendszeresen szolgálatot teljesítenek. György István kormánymegbízottként és a védelmi bizottság elnökeként köszöntötte a megjelenteket, s köszönetet mondott az egyenruhásoknak és a civileknek, amiért ilyen nagyszerűen együttműködve képesek a rendvédelmi napok bemutatóit megszervezni. Üdvözölte Rákosmente országos rendezvény szervezésével kapcsolatos ambícióját, s kiemelte az esemény megszervezésében nyújtott kiváló teljesítményét. Beszéde végén oklevelet nyújtott át Horváth Tamás alpolgármesternek, a XVII. kerületi polgári védelmi törzs tagjának Rákosmente lakossága biztonságáért végzett kiemelkedő, áldozatos és önkéntes munkája elismeréseként. Az oklevelet a törzs minden tagja szintén megkapta.
Bucsek Gábor rendőr dandártábornok beszédében kiemelte, hogy a négy évvel ezelőtt elindított rendezvénysorozat már most a kerület határait feszegeti. Aláhúzta, ha a rendőrség, a honvédség, a polgárőrség, a közterület-felügyelet munkatársai összefognak, imponálóan nagy erő rejlik bennük.  Jelezte, a nyílt nap azt mutatja be Rákosmente lakosságának, hogy van szervezett rendészete, katasztrófavédelme, Magyarországnak pedig felkészült honvédsége, amelyek közösen szolgálják országunkat, a lakosság érdekeit.  
Kun Szabó István helyettes államtitkár átadta Tóth Sebestyénnek Hende Csaba honvédelmi miniszter emlékérmét a honvédelem ügyében huzamos idő óta végzett társadalmi munkája elismeréseként. 
A rendezvény ünnepi bevezetője után konvojjá szerveződött a kerületi menetoszlop. A nagyközönség szabadon felkapaszkodhatott a különböző katonai, rendőrségi járművekre, s megkezdődött a bő egy óra hosszan tartó felvonulás Rákosmentén. Ivanov Barbara, a rendezvény műsorvezetője Riz Levente polgármester által parancsnokolt nyitott katonai dzsipen foglalt helyet, ami ideálisnak bizonyult. Hétágról sütött a nap, ragyogott az utasok haján, Ivanov Barbaráén is, amiről kiderült, hogy az ünnepi alkalomra készült elegáns, barna-vöröses frizurának a fodrász éppen a „napcsók” fantázianevet adta. Eközben a konvoj végighaladt a Pesti úton, az 525. tér mentén körbejárta Koszorúsné Tóth Katalin helyett a képviselő-intézményvezető Hófehérke Óvodáját, majd visszafelé a Kucorgónál fordult a Zrínyi útra, hogy a Péceli út-Dunaszeg utca érintésével gördüljön vissza a Nyilas-táblára.    
Ezt követően megkezdődtek a bemutatók. Jöttek a NAV bevetési csoportjának szakemberei, a Maléter Pál Rendész Zászlóalj bemutatója, a mentősök produkciója és a sok színes program egészen Deák Bill Gyula koncertjéig.

A folytatáshoz kattintson ide!