Bűnmegelőzési konferencia Rákosmentén

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Szikszó Sándor kerületi rendőrkapitány, Bucsek Gábor, a BRFK parancsnoka előadása közben, Riz Levente polgármester és Horváth Tamás alpolgármester a bűnmegelőzési konferencián a Vigyázó Sándor Művelődési Házban

\"\"

Riz Levente polgármester köszönti a tanácskozást

Bucsek Gábor r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, budapesti rendőrfőkapitány részvételével Bűnmegelőzés Rákosmentén címmel rendezett konferenciát a XVII. kerület önkormányzata. Az esemény házigazdája Riz Levente polgármester volt. Részt vett a rendezvényen Szikszó Sándor, Rákosmente rendőrkapitánya és Horváth Tamás alpolgármester is. 
Bucsek Gábor elmondta, Rákosmentén is szolgáltató rendőrség dolgozik, amelynek a legfőbb feladata a lakosság biztonságérzetének erősítése, a helyi közbiztonság növelése. Arra törekednek, hogy elsősorban a körzeti megbízottakon keresztül közeli, közvetlen kapcsolat alakuljon ki a lakosság és a rendőrség között. Erre Rákosmentén több jó példa is van már. A főkapitány jelezte továbbá, hogy összeállítanak és eljuttatnak a lakosságnak egy olyan bűncselekmény-példatárat, amely megtörtént bűneseteket tartalmaz, hogy lehetőség szerint ne saját, hanem más kárán tanuljanak az állampolgárok, s legyenek felkészültek az egyes bűnesetek megelőzésére.