MÉGEGYKÖR lett az RLB zenekar új neve

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Abaházi Csaba a zenekar új nevét viselő magyar zászlót lengeti a színpadon

Névadó bulit tartott tegnap este a Csekovszky Árpád Művelődési Házban az RLB zenekar. Az együttest mostantól MÉGEGYKÖR néven kell keresni a programfüzetekben. A névválasztásról Abaházi Csaba, a zenekar frontembere elmondta, sok-sok nevet végigpróbáltak s elvetettek. Egy próbán a basszusgitáros Takáts Botond „hamuban sült” otthoni pogácsával kínálta a zenekar tagjait, majd amikor mindenki megette, megkérdezte: – Még egy kör?
Erre lecsaptak a zenekari tagok, s hosszas töprengés után megszavazták új névnek a MÉGEGYKÖRt. Riz Levente hozzátette, semmiképpen nem akarják a nevet a kocsmai rendelések ismert szórordulatához kapcsolni, az életben kínálkozó esélyekhez, lehetőségekhez annál inkább. A zenekar negyvenes éveit taposó muzsikusokból áll, akiknek lehet még egy körük az elkövetkezendő években. Adhat a sors számukra olyan esélyt, amelynek kihasználása továbblendítheti eddigi életüket.
A buli résztvevői jól vették az új nevet és az azt feldolgozó saját szerzeményt, sokat táncoltak, kitűnően szórakoztak a koncerten.
Íme, a MÉGEGYKÖR című dal, amelyet a közönség kitörő lelkesedéssel fogadott.