Második fordulóban Rákosmente fejlesztéséről

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Bolberitz Henrik főépítész köszöntője

Rákosmente 2015-2020 közötti Integrált Területfejlesztési Stratégiája, illetve 2030-ig tartó Településfejlesztési Koncepciója volt a tárgya annak a megbeszélés-sorozatnak, amelyet április 21-én már másod ízben tartottak a Városházán.
A dokumentumok elkészítését a Belügyminisztérium rendelte meg. A Pest-Budapest Konzorcium keretében a mérnöki munkát az Urbanitás, a fejlesztési munkarészt pedig a Hétfa Kutatóintézeti Kft. látja el.
A munkamegbeszéléseknek azért van nagy jelentősége, hogy a 2020-22-ig felhasználható uniós forrásokat a település lakói igényeinek leginkább megfelelő projekteken keresztül lehessen megvalósítani.
A második fordulóban szintén önkormányzati képviselők és egyházi személyiségek vettek részt. Bolberitz Henrik főépítész kiemelte, hogy a február 24-i – a témát általánosságban áttekintő –tanácskozás után ezen a fórumon már terítékre kerültek a korábban elhangzott észrevételek felhasználásával a koncepcionális fejlesztési célok. A főépítész kérte a résztvevőket, hogy e célkitűzésekhez illesszék hozzá saját elképzeléseiket. Az így kiegészített anyagot a későbbiekben társadalmi vitára bocsátják.
A tanácskozáson részt vett, s a közös munkát köszöntötte Riz Levente polgármester.