Köszönet az önkéntes segítőknek

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A polgármesteri köszentnyilvánítás piillanatai

Tizenhat héten át összesen 3200 adag ételt osztott ki a Rákosmenti Adományház Egyesület szervezésében novembertől márciusig az a sok önkéntes aktivista, akinek ma köszönetet mondott Riz Levente polgármester a Rákoshegyi Közösségi Házban. Idén harmadik éve szervezik a jótékony ételosztást. A munkában részt vett a Gondozási Központ, a Katolikus Karitasz kerületi szervezete, a Vöröskereszt sok aktivistája, az önkormányzat számos munkatársa. Köszönetet mondott továbbá a támogatóknak: egyházaknak, iskoláknak, önkormányzatnak, önkormányzati képviselőknek. A főzéshez összesen 5,5 mázsa húst, krumplit, hagymát, zöldséget használtak fel, 6,5 mázsa kenyeret osztottak ki.
A polgármester kiemelte, Rákosmentén kívül nincs arra példa, hogy civil összefogással, több hónapon keresztül, heti rendszerességgel meleg ételt osztanának a fővárosban vagy az országban bárhol. 
A szociális munka naponta rendszeres áldozatvállalást követel. Az ételosztás ugyan nem oldja meg a rászorulók életét, de szép jelzés, hogy a rákosmentiek közössége ott áll mellettük. „Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat. Csak kis dolgokat tehetünk, nagy szeretettel” – idézte Teréz anyát a polgármester. Ez a hetvenfős közösség ezeket a kis dolgokat hétről hétre nagy szeretettel megtette. Riz Levente reményét fejezte ki, hogy a munka ősszel folytatódhat.