Az Újbuda kiénekelte a sajtot a Rákosmente szájából

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Meccsjelenenet a vendégek kapuja előtt

Kiénekelte a róka a holló szájából a sajtot ma délután a Pesti úton. NB III. Nyugati csoport: Rákosmente-Újbuda 2-2 (2-0).
Sajnos, ez alkalommal a Rákosmente játszotta a holló szerepét.
Pedig a holló az egyik legintelligensebb madár a Földön, problémamegoldó képessége és agyának madarak közt egyedülálló mérete emeli többi madártársa fölé. Ma délután nem lehetett volna ráfogni az Újbudára, hogy agyban vagy akár problémamegoldó képességben a Rákosmente fölé kerekedett volna. A jelenleg a tabella 3. helyén álló gárda az első félidőben igazából ki sem jött saját térfeléről. Néhány előrevágott labdán kívül a budaiak nem vendégeskedtek a házigazdák kapuja előtt. Annak rendje és módja szerint meg is kapták a magukét. Előbb büntetőből Ferkó Csaba, majd szép akció végén Páles Tamás talált be. Így volt ez egy héttel ezelőtt is, a III. Kerület ellen, csakhogy akkor a második félidőben is a Rákosmente lepte meg az ellenfelet újabb gólokkal.
Most azonban másként alakult a meccs. Bár a második félidő felét átaludta a hazai csapat, a 25-30. perc táján aztán megrázta magát és vagy négy-öt abszolút gólhelyzetet dolgozott ki, amelyek azonban rendre kimaradtak. Az egyik alkalommal már a kapuson is túljutott a támadó, ám a tizenhatos oldalvonalától az üres kapura leadott éles lövés a balkapufa tövén csattant.
Aztán jött az, ami ilyenkor jönni szokott. A Rákosmente kihagyta, az Újbuda berúgta. Előbb egy büntetőtalálattal szépítettek, majd a 92. percben kapu előtti kavarodás után a lecsorgó labdát vágta a jobb alsó sarokba Skriba Máté.
Két pontot tehát odaajándékozott a hazai együttes az Újbudának. A közönség azonban mégis jól szórakozott. Látta, hogy a Rákosmente intelligens holló módjára uralja a pályát, a játékot, s ha egy kicsit nagyobb szerencséje van, akkor marad a sajt, és ismét három ponttal a tarsolyában várhatja a következő találkozót, amelyet Mosonmagyaróváron rendeznek jövő szombaton délután három órai kezdettel. S tudja a közönség azt is, hogy a mai döntetlennel együtt tizenegy mérkőzés óta veretlen a csapat. Nyolc felkészülési és három bajnoki meccsen nem talált legyőzőre. Ez azért figyelemre méltó statisztika.
A szurkolók remélik, ez továbbra is így lesz.