Tornapark a Madárdombon, Kerten és a Zrínyi Iskolában

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Az avatáson a MAKKA Egyesület tagjai is részt vettek

Rákosmente Önkormányzata 2013 júniusában a Rákos-patak mentén egy úgynevezett rekreációs tornapályát építtetett, a beruházásnak köszönhetően kerületünkben is kezdetét vette a már világszerte elterjedt „street workout”. Egyre nagyobb igény alakult ki a lakosok körében a kültéri edzés iránt, így újabb három tornapark létesült Rákosmentén: a Gyolcsrét utca, az Aranylúd utca mentén és a Zrínyi Miklós Általános Iskola területén. A több mint 12 millió forintos beruházások megkönnyítik a sportolni vágyók életét, hiszen a nap 24 órájában használhatók.
2014. december 13-án Riz Levente polgármester és Koszorúsné Tóth Katalin önkormányzati képviselő ünnepélyes keretek között adták át a 4,3 millió forintból újonnan kialakított tornaparkot a Madárdombon. Nagy örömmel fogadták a felnőttek és a gyermekek is, a hideg ellenére a nap bármely időszakában látunk gyakorlatokat végző embereket az eszközökön. Az eseményen a Rákosmenti Összefogás Óvoda és a Rákosmenti Hófehérke Óvoda gyermekei mutatták be műsorukat, majd a MAKKA Szabadidősport Egyesület vezetőjének segítségével lehetőség nyílt az eszközök szakszerű kipróbálására is.
A városvezetés célja, hogy a Rákosmentén élő családok – gyermekek és felnőttek – lehetőséget kapjanak a szabadtéri sportolásra. A mozgásszegény életmód, a kevés szabadidő, valamint az anyagi nehézségek egyaránt szükségessé teszik a tornaparkok létrehozását. Rövidebb idő eltöltése a szabadban néhány gyakorlat elvégzésével felfrissülést, örömet okoz végzőjének. Közösségformáló hatása jelentős, családtagok baráti körök együttes kikapcsolódását teszi lehetővé.  A tornapark eszközei az alkalomszerűen, illetve rendszeresen mozogni vágyók részére is tartalmas mozgáslehetőséget biztosítanak minden korosztály számára, szinte az egész év folyamán. Az aktív sportolóknál növeli az edzés variációs lehetőségeit, illetve változatosságát. Rákosmente célja, hogy lakói életébe beépüljön a rendszeres testmozgás iránti igény.
Forrás: rakosmente.hu

\"\"

Óvodások műsora az avatáson. A háttérben Riz Levente polgármester, Koszorúsné Tóth Katalin madárdombi önkormányzati képviselő és Kovács Kriszta, a Makka Egyesület vezetője