Szemle az új Diadal úti Felnőtt Háziorvosi Rendelőben

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

\"\"

Már betegeket fogad a Diadal út 40. szám alatti új Felnőtt Háziorvosi Rendelő, megszüntetve a gyermekorvosi rendelővel való közösködést a Naplás úti épületben. Riz Levente polgármester Horváth Tamás alpolgármester, dr. Piláth Károly körzetese képviselő és dr. Fenke Ferenc önkormányzati képviselő, az Egészségház utcai szakrendelő vezetője kíséretében tekintette meg a fejlesztést. A korábban idősek klubjaként működő épületnek minden belső falát elbontották, a háziorvosokkal folyamatosan egyeztetve új belső helyiségelosztási rendet alakítottak ki, kicserélték a nyílászárókat, megújult az energiaellátás, megerősítették a födémet, új tetőt emeltek a házra. Az épület körül új parkolókat is kialakítottak.
A munkálatok befejeztével megkezdődött a Naplás út rendelőépület kifejezetten gyermekorvosi célokból való felújítása. A gyermekorvosok már a nyáron elköltöztek, ők jelenleg is Rákosligeten rendelnek. A fejlesztéssel épületben működő Védőnői Szolgálat is kulturáltabb, komfortosabb körülmények közé kerül. A Naplás úton várhatóan november végéig fejezik be a munkálatokat.
A két fejlesztés összesen 140 millió forintba kerül. Ebből 25 millió forint Európai Uniótól nyert pályázati pénz a Naplás úti rendelő energetikai korszerűsítésére. A fennmaradó összeget az önkormányzat saját költségvetéséből biztosította.

\"\"