Hamarosan betegeket fogad az új háziorvosi rendelő a Diadal úton

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Riz Levente beszámol a háttérben látható épület felújítási munkálatainak állásáról

\"\"

Konzultáció az építkezés vezetőivel

Egy-két héten belül átadhatják a Diadal út 40. szám alatti új Felnőtt Háziorvosi Rendelőt, megszüntetve a gyermekorvosi rendelővel való közösködést a Naplás úti épületben. Ma délelőtt helyszíni bejárást szervezett Riz Levente polgármester, bemutatva a sajtónak, hol tart az építkezés. A korábban idősek klubjaként működő épületnek minden belső falát elbontották, a háziorvosokkal folyamatosan egyeztetve új belső helyiségelosztási rendet alakítottak ki, kicserélték a nyílászárókat, megújult az energiaellátás, megerősítették a födémet, új tetőt emeltek a házra. Az épület körül új parkolókat is kialakítottak.
A munkálatok befejeztével kezdődik a Naplás út rendelő kifejezetten gyermekorvosi célokból való felújítása. A gyermekorvosok már a nyáron elköltöztek, ők jelenleg is Rákosligeten rendelnek. A fejlesztéssel épületben működő Védőnői Szolgálat is kulturáltabb, komfortosabb körülmények közé kerül. A Naplás úton várhatóan november végéig fejezik be a munkálatokat.
A két fejlesztés összesen 140 millió forintba kerül. Ebből 25 millió forint Európai Uniótól nyert pályázati pénz a Naplás úti rendelő energetikai korszerűsítésére. A fennmaradó összeget az önkormányzat saját költségvetéséből biztosította.