Bringázz a munkába Rákosmentén is!

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Tea, csoki, szendvicsek, s hozzá jó zene igyekezett kedvet csinálni a kerékpáron való munkába menetelhez ma reggel a Fő téren.

Szendviccsel, meleg teával várták ma reggel a bringával munkába menőket a Fő téren az önkormányzat képviselői.
Rákosmente több éve rendszeresen, így idén is csatlakozott a Bringázz a munkába elnevezésű akcióhoz, amely azt célozza, hogy a kerékpár felhasználása minél népszerűbb legyen a lakosság körében. Akinek módjában van, netán ésszerűbbnek tűnik bicajjal munkába menni, annak az ilyen programok talán segítenek meghozni a jó döntést. Otthon hagyni a kocsit, vagy a busz helyett a nyeregben hajtani a munkahelyre.
Ma több önkormányzati képviselő is így cselekedett, köztük a polgármester, Riz Levente is.
Mint elmondta, a jövő évben várhatóan teljes lesz a Budapest központjáig vivő kerékpárút. Rákosmente úgy tervezi, hogy a jelenlegi 11 kilométeres kerékpárút 2015-ben hosszabbodhat meg. A Cinkotai úttól el lehet kerekezni a Bökényföldi útig, ahol szintén kiépül a kerékpárút, majd az Újszász utca érintésével a Veress Péter úton haladva lehet két keréken eljutni a főváros belsejébe.
A mai alkalommal sokan választották a biciklit a munkába jutás eszközeként, s közülük számosan akadtak olyanok, akik nemcsak alkalmilag, az országos program kedvéért választották a kerékpárt közlekedési eszközként, hanem rendszeresen azzal járnak.
Jó példát mutatva embertársainknak. 

\"\"

Több önkormányzati képviselő is nyeregbe szállt. Fenke Ferenc doktor, Petrőczy Dániel, Rózsahegyi Péter friss bicajos élményeit meséli a polgármesternek, Riz Leventének.