Garanciális javítások miatt tíz napig zárva lesz az 1. futópálya

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A Budapest Airport 2013 őszén és 2014 tavaszán futópálya felújítási munkálatokat végzett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér két futópályáján. A tavaszi munkálatok befejeztét követően végzett utóellenőrzések során, sajnálatos módon garanciális hibákra derült fény, amelyek javítását részben már befejeztük, azonban a téli üzem kezdetéig további munkálatokat kell elvégezni a futópályákon a biztonságos üzemeltetésük érdekében.
A garanciális hibák végleges javítását még a kedvezőtlen időjárás beállta előtt rendelkezésre álló munkanapokon tervezzük elvégezni, ezért 2014. szeptember 15-én 08:00 és szeptember 19-én 23:59 között, valamint szeptember 22-én 08:00 és szeptember 26-án 23:59 között az 1-es számú futópálya zárva lesz.
A kétszer öt nap során a teljes érkező és induló forgalom kizárólag a 2-es számú futópályán fog bonyolódni, amely miatt a rákoshegyi lakókat érő légiforgalom átmenetileg megnövekedhet.
Az 1-es pálya munkálatait követően a 2-es számú futópályán kell hasonló javítási feladatokat végezni 2014. szeptember 29-én 8:00 és október 3-án 23:59 között, így ez időszak alatt a teljes légiforgalom az 1-es pályán zajlik majd, ami azt jelenti, hogy a rákoshegyi lakók semmilyen légiforgalmat nem fognak tapasztalni.
Kérjük megértésüket az esetlegesen okozott kellemetlenségek miatt.

Budapest Airport