Két hét alatt megújul a Baross utca aszfaltburkolata

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Vitézy Dávid BKK vezérigazgató, Riz Levente polgármester és Horváth Tamás alpolgármester a rákoshegyi Baross utca közepén állva jelentették be a munkálatok megkezdését

Megkezdődött a rákoshegyi Baross felújítása. A kivitelező Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjeként két ütemben újítja fel az útvonalat, melynek során a Szabadság utca és a Bocskai utca között 1600 méter hosszban 11.500 négyyzetméter felületű új útburkolat épül – jelentette be ma reggel sajtótájékoztatón Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója. Mint mondta, a felújítás első üteme idején mától várhatóan szeptember 8-án az első járat indulásáig terelt útvonalon közlekedik a 98-as, a 98E, a 198-as és a 980-as busz, mert a Baross utcát a Melczer utca és a Bocskai utca között lezárják. A második ütemben – szeptember 10. és 14. között – szintén lesznek forgalmi változások. A felújítás összköltsége nettó 66 millió forint.
A vezérigazgató kiemelte továbbá, Riz Levente polgármester sokat küzdött azért, hogy a Baross utca felújítása még idén megtörténjen.  Jelezte, egyszerűsítették az útépítéshez vezető eljárást. Már nem kell külső partnereket bevonni, a BKK tulajdonában lévő BKK Közút képes a munkálatok elvégzésére. A korábban a munkálatokat kiszervezték a Fővárosi Önkormányzat alól, így nem ritkán gyatra minőségű tejesítéseket is lehetett tapasztalni. Most viszont már az a szervezet újítja föl az utat, amely a jövőben üzemeltetni is fogja, így elementáris érdeke a jó minőségű teljesítés.
Vitézy elmondta, a Baross utca után folytatják az útépítést a Csabagyöngye utcában, illetve a Keresztúri út egy, a felújításból kimaradt szakaszán. E munkákat a tervek szerint még idén elkezdik, s legkésőbb jövő tavasszal befejezik.
Riz Levente polgármester emlékeztetett rá, a Baross utcában 2004-2005-ben zajlott a csatornázás, utána az útfelújítás minősége kívánnivalókat hagyott maga után. A burkolat hamar elöregedett, kátyúsodott, rossz minőségűvé vált. Öröm, hogy sikerül idén felújítás, emelte ki. 
A Baross utcával párhuzamosan futó Ferihegyi út meghosszabbításáról Riz Levente elmondta, az 1,6 kilométer hosszúságú út első üteme tavasszal elkészült. A második ütem építése – a kisajátítások elhúzódása miatt – nem kezdődhetett meg. Reményei szerint a hivatal hamarosan elkészül a munkával, és be tudja nyújtani a szerződéseket a földhivatalhoz. Ennek nyomán az építkezés októberben várhatóan folytatódhat, s a Baross utcai csatlakozáshoz megérkezik jövő tavasszal. Ezzel a két fontos rákoshegyi közlekedési útvonal szinte egy időben meg tud újulni, megkönnyítve a településrészen való áthaladást, komfortosabbá téve az ott élők életét.

 Zárójel


A ma reggel nyolc órára meghirdetett sajtótájékoztató érdemi része fél kilenc után pár perccel kezdődhetett el a főszereplő, Vitézy Dávid BKK vezér késése miatt. A várakozó útügyi szakembereknek, városvezetőknek, újságíróknak érkeztek ugyan hírek arról, hogy a vezérigazgató úr éppen merre jár, hol került dugóba, a bugyorból nyugtató szavak is előkerültek, hogy hamarosan itt lesz. Aztán – fél óra elteltével – valóban meg is érkezett, s megkezdődhetett a sajtótájékoztató.
Emberek vagyunk. Mindannyian megcsúszhatunk egyszer-egyszer, kerülhetünk dugóba, ilyen-olyan okból nem érhetünk el úti célunkhoz időben, amikor is akaratunk ellenére feltarthatunk, megvárakoztathatunk embereket.
Nincs ezzel semmi baj. Ilyenkor azonban, ha megérkezünk a jóérzés azt diktálja, hogy elnézést kérjünk.
Főleg, ha „nagyemberek” vagyunk.

Itt és most azonban ez elmaradt.
Ami viszont már baj.
Mindegy. Így jártunk.

H. K. J.