Nem árt az óvatosság! (Olvasói levél)

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Olvasói levél

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Közérdekű bejelentés formájában szeretném fölhívni a kerületi lakótársak figyelmét arra, hogy ismét megjelent a Rákosmentén az az "ablakszigetelő vállalkozó", aki két évvel ezelőtt jó néhány fővárosit, elsősorban nyugdíjast megkopasztott, ugyanis az előleget fölvette, ám a munkát nem végezte el. Vagy tessék-lássék csinált valamit, de abban semmi köszönet, ám közben méregdrágán mérte a filléres "csoda-szigetelőanyagot".
Szerénységem is megjárta B. Krisztián miskolci vállalkozóval, jóhiszeműen megrendeltem nála a munkát, végül nem végezte el a megbeszélt feladatot, pusztán pár méter vékony gumitömlőt illesztett a nyílászárókba, amelyek továbbra is szeleltek. A reklamációt figyelmen kívül hagyta, két munkatársa a tízperces munka után kikövetelte az eredeti megrendelésben szereplő vaskos összeget, ám számlát már nem volt hajlandó adni, arra hivatkozással, hogy majd jön a főnök, és hozza.
Nos, a főnök, azaz B. Krisztián nem jött, telefonhívásainkra csak ígérgetett, e-mailre, ajánlott levélre nem válaszolt, sőt, a telefonban még neki állt feljebb.
Türelmünket elvesztve, előbb a miskolci fogyasztóvédelmi hatósághoz fordultunk segítségért (sajnos, nem jutottunk egyről a kettőre, a hatóság felszólításait nem létezőnek tekintette, ezért kemény pénzbírsággal sújtották), majd a Budapesti Kereskedelmi Kamara Békéltető Testületét kértük föl panaszunk kivizsgálására. Az eredményt bárki elolvashatja az interneten, íme a link:
http://www.bekeltet.bkik.hu/ajanlas/743-BBT-2944-2013-a-Bian-Krisztian-Bian-ablak-3525-Miskolc-Csermely-u-22-vallalkozassal-szembeni-ugyben
Azért írok a kerület lakosai által széles körben olvasott és kedvelt lap szerkesztőségének, hogy adjon helyet a figyelmeztetésemnek. Az "ablakszigetelő vállalkozó" ugyanis szórólapjai révén ma újra megjelent a kerületben, és félő, hogy folytatja áldatlan tevékenységét, a hiszékeny, jóhiszemű, mindenekelőtt nyugdíjas lakók "lenyúlását".

Rákosligeti olvasónk neve, elérhetőségei a szerkesztőségben