Foglalkoztatás, környezetvédelem, kultúra

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Dunai Mónika és Szarvas Gábor a repülőtér betonján. Háttérben a légikikötő irányító tornya.

A foglalkoztatási kérdéseken túl környezetvédelmi témák is szerepeltek Dunai Mónika országgyűlési képviselő ma délutáni ferihegyi látogatásán.
Mint emlékezetes, Dunai Mónika júniusban volt parlamenti képviselőként először a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, hogy közvetlen tapasztalatokat gyűjtsön a Rákosmente mindennapjait is közvetlenül érintő légikikötő működéséről. Akkor vendéglátójával, Szarvas Gáborral, a Budapest Airport Zrt. közösségi kapcsolatokért, környezetvédelemért és munkabiztonságért felelős igazgatójával megállapodtak abban, hogy folytatják a közös munkát, szorosabbra fűzik a szakmai kapcsolatokat, továbbá rendszeres egyeztetések során folyamatosan áttekintik és értékelik a Rákosmentét érintő zajterheléssel kapcsolatos helyzetet.
A képviselőt mai látogatásán szintén Szarvas Gábor fogadta, s körbekalauzolta a repülőtéren. Egyebek mellett működés közben tekintették meg a futópályákat. Dunai Mónika tájékozódott azok legjellemzőbb – alapvetően a széljárás által szabályozott – pályahasználati mutatóiról. Szó esett a reptér és a kerület közötti kulturális, környezetvédelmi, környezetbiztonsági területen megvalósítható esetleges együttműködési lehetőségekről is. A légikikötőnek például éppúgy gondot okoz az illegális hulladéklerakás kerítése mentén, mint a városrésznek a külterületen, így a jövőben akár közös hulladékgyűjtési akció megszervezése sem kizárt.