Farizeusok (Szerkesztőségi jegyzet)

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Az aktuális plakátokon már fehér csík fedi el a támogatók nevét. Pedig nem volt olyan régen, július elején még az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM közös miskolci polgármesterjelöltjeként mutatták be Pásztor Albertet, a város egykori rendőrkapitányát. Pásztor Albert neve akkor került először a köztudatba, amikor 2009-ben azt mondta: bizonyos cselekményeket száz százalékban cigányok követnek el a városban. Nem minősített, adatokat közölt. Erre akkor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úgy reagált, hogy amit Pásztor mond, az nem egyszerűen felháborító, hanem hányingerkeltő. A szocialisták és Szabad Demokraták Szövetsége – benne egyik vezetőjével, Eörsi Mátyással – rasszistának, cigányellenes kijelentésnek minősítették a megnyilvánulást, majd Bencze József országos rendőrkapitány egykettőre le is váltotta Pásztor Albertet.
\"\"Aztán lőn világosság. S Eörsi Mátyás – ma a Demokratikus Koalíció színeiben politizáló megvilágosult – rádöbbent arra, hogy „statisztikailag” mégis létezik romabűnözés. Nem sokkal később Gyurcsány Ferencnek is elmúlt a hányingere, alkalmas, jó polgármester-jelöltnek tartva Pásztort.
Eörsi Mátyás szavaira Schiffer András, az LMP társelnöke és országgyűlési frakcióvezetője reagált. Mint mondta, ha összekapcsolják egy népcsoport elnevezését a bűnözés kifejezéssel, azzal mindenkit megbélyegeznek, aki a népcsoporthoz tartozik, a törvénytisztelőket is. Schiffer megjegyzi azt is, hogy a Demokratikus Kolalíció „trollkommandója” minduntalan támadja amiatt, hogy szóba áll jobbikosokkal is, sőt egyenesen náciszimpátiával is vádolták. Ehhez képest most egy DK-s képviselő áll elő a „romabűnözés” kifejezéssel. „Így, sunyin, romabűnözés… na, nem cigánybűnözés, hiszen az a csúnya nácik sajátja, ők pedig mégiscsak demokraták, vagy mik” – írja Schiffer, majd ezzel zárja mondandóját: „Na most van az kedves “demokraták”, hogy elmentek a büdös ***-ba, mindahányan!”.
A hab a tortán természetesen az, hogy miközben a nyilvánosság előtt kihátrál az Együtt-PM Pásztor mögül, elkészül a választási plakát, amelyen az Együtt-PM is ott szerepel támogatóként az MSZP-vel és a DK-val. Technikai hiba, szól a magyarázat… Nyilván „véletlen” egybeesés, hogy ugyanezek az erők a hatalom érdekében – professzionális képmutatóként – számos nagyvárosban, településen összefognak, közösen indulnak az októberi önkormányzati választáson. Természetesen Pásztor Albert sem független, hiába nevezi magát annak: az álbaloldal jelöltje. Ugyanis ez a támogatói kör jött össze neki. Kriza Ákos jelenlegi miskolci polgármester nyilatkozatából tudható, hogy Pásztor minden pártnál bekopogtatott a városvezetői tisztségért. A Jobbiknál és a Fidesznél is… E kettős játszma nem más, mint a választók szimpla félrevezetése.
A dolog bája, hogy így akaratlanul is a számára legmegfelelőbb erők állhatnak támogatói sorában. Hiszen – mint Schiffer András rámutatott – az álbaloldal képviselőinek nincsenek elveik, csak szimplán a pénzt, a hatalmat áhító érdekeik. Ahogy erre tör Pásztor is, akinek elvmentessége a fentiek alapján bárki számára nyilvánvaló lehet.
A választók többsége azonban áprilisban és májusban is tisztában volt a baloldaliak felfogásával. Miskolc nyilvánvalóan cseppben a tenger. Többször leírtam már, de most sem mulaszthatom el hangsúlyozni: e hatalomszerzési mesterkedések elsősorban a jóhiszemű baloldali választók rovására történnek, hiszen a köpönyegforgatók az ő nevükben ugyan, de egyáltalán nem az ő érdekeikért igyekeznek megszerezni a szavazataikat. Az elmúlt esztendők bűnügyi tudósításai, s azok a gazdaságban és a nemzetközi kapcsolatokban Magyarország ellen elkövetett sötét cselekmények, amelyeket egyszerűen hazaárulásnak lehet tekinteni, a jóhiszemű baloldali választók bizalmával való visszaélések tömegéről szóltak. A valóságos választói érdekek képviseletére képtelen és arra őszinte szándékkal nem is vágyó álbaloldal valójában hosszú ideje túszul ejtette a ki tudja miért még mindig őket favorizáló jóhiszemű baloldali választókat.
Az emberek többsége azonban szerencsére átlát a szitán.
Nem véletlenül szavazta ki 2010-ben az SZDSZ-t a hatalomból, s adott bizalmat idén már másodszor kétharmaddal a nemzeti erőknek, döntöttek, ahogy döntöttek az uniós választáson.
Persze, tény, gyakran hallani: a keresztény-nemzeti kormányzat helyi vezetői között is jócskán akadnak farizeusok, akik – szintén professzionális képmutatókhoz méltón – természetesen nem azt teszik, amit „tanítanak”. Akik – a magyarság ügyének felesküdött szolgálóihoz méltatlanul – az alapvető moralitás hiányát ártatlan mosollyal, csodálkozó, nagy gyermeki szemeket kerekítve igyekeznek rejtve tartani a külvilág elől. Kár, nagy kár. Mégis ez a kisebbik rossz.
A fontosabb az, hogy mind többen látják, a baloldali érzelmű emberek érdekeit – rezsicsökkentés, gyed extra, közmunka, devizahitelesek segítése – a kétezer éves gyökerekkel rendelkező keresztény világ sokkal jobban képviselte, képviseli az álbaloldali képmutatóknál.
Még akkor is így van, ha igaz! Ha sajnos még sokaknak – lelkiismereti vagy egyéb okokból – nehéz ezt elfogadni.

Horváth K. József