Százezer forint a nyomravezetőnek

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Piláth Károly a képviselő-testületi ülésen tette felajánlását

Két éve még csak megkísérelték a felgyújtását, idén június elején viszont sikeresen meg is valósították: leégett egy mobil WC június elején a Demjén és a Dormánd utca által határolt területen lévő játszótéren. Az esetre dr. Piláth Károly a képviselő-testület júniusi ülésén, a közbiztonsági tájékoztatóban hívta fel a figyelmet.
Mint a Demjén utca egyik házában lakó szemtanú elmondta, a leégést megelőző éjszaka a mobil wc rendeltetési helyéről a sportpálya közepére „vándorolt”. Körülötte kétes szennyezettségű nejlonzacskók is hevertek. Nem elképzelhetetlen, hogy korábban ilyen-olyan kábítószerféleségeket tartalmaztak. A tanú, kérte az odaérkező szemeteskosár ürítőket, tegyék vissza a helyére a mobil wc-t, ám jelezték, nem az ő dolguk. Így aztán a sportpálya közepén éjszakázó toalett másnap reggelre porig égett. Gyaníthatóan azok gyújtották föl, akik az előző éjszaka kimozdították eredeti helyéről.
A szemtanú el is ment a rendőrségre bejelentést tenni. Ez azonban nem sikerült, mert amikor megkérdezték tőle, milyen kár érte, elmondta: semmilyen. Így nem vehettek föl jegyzőkönyvet, okafogyottá vált a bejelentés.
Piláth Károly a képviselő-testület ülésén bejelentette: százezer forintot ajánl föl saját pénzéből a nyomravezetőnek. Mint mondta, az ilyen értelmetlen, köztulajdont pusztító cselekmények számára nagyon fájdalmasak, ezért próbál ilyen úton is az elkövetők nyomára akadni.
Szikszó Sándor rendőrkapitány ígéretet tett az ügy kivizsgálására.