Ebkavalkád ötödször Rákosmentén

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Fohsz Tivadar megnyitja a rendezvényt

Sokan voltak kíváncsiak a szombati V. Ebkavalkádra a Bakancsos utcában. A program fő attrakciója az iskolások rajzversenyének eredményhirdetése volt. A zsűri elnökének Babusa János szobrászművészt kérték fel. Az idén ötödik alkalommal megszervezett ebkavalkád kutyaközpontú, színes programjai jól szolgálták a kulturált ebtartás fontosságának népszerűsítését. Bemutatta a gyerekeknek, milyen nagy felelősség, milyen komoly munka, ám mekkora öröm is a négylábú kedvencünkről való gondoskodás, odaadó szeretetének elfogadása, viszonzása.
A rendezvényt Fohsz Tivadar alpolgármester nyitotta meg. Mint a Tizenhetedik Online érdeklődésére elmondta, nekik egyelőre nincs kutyájuk. Mint ifjú atya, korainak tartja nyilatkozni arról, hogy valaha lesz-e. Gyerekkorában vonzódott a kisállatokhoz. Többet sodort elébe az élet, haza is vitte őket következetesen, de a szülők nem igazán javasolták a megtartásukat. A panellakás körülményei nem voltak alkalmasak a kisállatok befogadására. Volt közöttük kutya is, de a négylábú sem maradhatott a háznál.
Hogy van-e az alpolgármester lelkében némi hiányérzet kutyaügyben, ezt nem kérdeztem meg tőle. A leírtakból így is következtethető a válasz. Azt szokták mondani, hogy kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes. Hogy megadja-e Fohsz Tivadarnak a gondviselés, hogy legyen egyszer egy kutyája, hogy tudja meg, mit jelent egy négylábú feltétlen, odaadó szeretete, majd az idő eldönti. Talán a karján ülő Fohsz Gergőre vár a nagy feladat, hogy saját maga számára kiküzdjön egy nagyfülű barátot, amely Fohsz Tivadarnak is megmutatja, hogy tudja szeretni gazdáját egy kutyus. Ebben a szeretetmentes világban ez nem kevés.
Kint volt a rendezvényen Várbíró Anita, Fenke Ferenc, Rózsahegyi Péter és Petrőczy Dániel önkormányzati képviselő is. közülük Várbíró Anitának van kutyája, egy kedves kis beagle. A képviselőről lehet tudni, hogy példás gazda, tudja, hogyan kell tartani a kutyát.
A jó példákra pedig nagy szükség van. Szinte nincs hét, hogy ne kapjunk hírt az állatokkal való durva bánásmódról, a velük való kegyetlenkedésekről. Ezek megelőzésére fontos a jogszabály, a törvény szigora. Ám legalább olyan fontos a jó példa, amit az Ebkavalkádhoz hasonló rendezvényeken keresztül is lehet hatékonyan terjeszteni.  

\"\"

Díjátadó a reajverseny helyezettjeinek dr. Fenke Ferenc, Rózsahegyi Péter, Petrőczy dániel és Várbíró Anita közreműködésével