Továbbra is ingyenes lesz a szelektív hulladékgyűjtés

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Bokor István előadását tartja

Budapest Főváros Önkormányzata és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) lakossági fórumot tartott a kerületi lakosok részére a szelektív hulladékgyűjtő edényzetek „házhoz menő rendszerben” történő kihelyezéséről. A fórumot megnyitotta Riz Levente polgármester. A fórumot tartotta: Bokor István az FKF Zrt. projektigazgatója.
A fenti szöveg az esemény meghívójából származik. Azért idéztük, hogy megfelelő szaknyelvi keretet lehessen adni a tudósításnak. Szerencsére a hulladékgyűjtő „edényzetek” a XVII. kerületben már jó ideje ott vannak a társasházaknál és a családi házas övezetben. A szelektív hulladékgyűjtés működik  Rákosmentén, ez nyugodtan elmondható. Talán ez is oka annak, hogy a lakosság nem mutatott kitörő érdeklődést a fórum iránt. Az egyetlen lakó Rákoshegyről érkezett, s mint kiderült, következetes környezetvédő, régóta híve a szelektív hulladékgyűjtésnek, s szenvedélyesen gyakorolja is.
Elhangzott, a városvezetés határozott fellépése nyomán Rákosmente elsőként lett teljesen lefedve Budapesten, azaz mindenütt vannak kék és sárgafedeles kukák, és az előre jelzett gyakorisággal ürítik is azokat. A további teljesen lefedett kerületek: II., VIII., X., XIV., XIX., XXII., XXIII. Bokor István hangsúlyozta, a projektet lényegében az Európai Unió finanszírozza. Aláhúzta, a szelektív hulladékgyűjtés a jövőben is ingyenes lesz.