Egy nyúl, aki nem szereti a répát

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Hans Hase több kisdiák felváltva játszotta

Hans Hase – mesemusical német nyelven a Gregor József Általános Iskola diákjai előadásában ma délután a Vigyázó Sándor Művelődési Házban.  Előadták: a Gregor József Általános Iskola 5. z osztályos tanulói.
A Hans Hase nevű nyúlfiú nem a sárgarépát, hanem a csokit szereti. El is indul olyan nyulakat keresni, akik szintén nem esznek répát. Több kaland után találkozik a Lili nevű nyúllánnyal, aki szintén nem eszi meg a répát, de a többi zöldséget viszont szereti, csokit nem eszik. Hans a lány miatt megkóstolja a káposztát, retket, uborkát, és rájön, hogy milyen finomak és amellett sokkal egészségesebbek a csokinál.
A – Jeder ist anders (Mindenki más) – musicalprojekt olyan gyerekek számára készült, akik az általános iskolában németül tanulnak, szívesen játszanak, énekelnek és táncolnak, s örömmel próbálnak ki új dolgokat. A mesemusical a Goethe Intézet ajánlásával, engedélyével és támogatásával valósult meg.
Remek előadás volt, kicsik és nagyok egyaránt élvezték. Jó volt a zene és az ének, táncoltak, beszéltek, igazi musical-hangulat lengte a be a színháztermet. Közönségsiker volt, még ráadást is kellett énekelni-táncolni az osztálynak. Nagyon jól szórakoztak kicsik és nagyok is, pedig – rövid magyar nyelvű ismertetés után – minden németül zajlott.