Megemlékezés a Batthyány örökmécsesnél

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Dunai Mónika, Rákosmente-Kőbánya képviselője a Batthyány örökmécsesnél elhelyezi a fehér rózsát az emlékmű talapzatán

Fotó: Horváth Tibor

Ökumenikus istentisztelettel kezdte a parlament mai, alakuló ülésének napját a Fidesz- és a KNDP-frakció, amelyek tagjai ezt követően egy-egy szál fehér rózsát helyeztek el a Batthyány örökmécsesnél. A képviselők az V. kerületi, Hold utcai Németajkú Református Egyházközségben tartott szertartás után érkeztek Magyarország első miniszterelnökének emlékhelyéhez, hogy ott, a négy évvel ezelőtti hagyományokhoz igazodva leróják tiszteletüket. Ezt követően a két képviselőcsoport – élükön Orbán Viktor miniszterelnökkel és Kövér László házelnökkel – a Parlament épületéhez vonult, ahol a főlépcsőn közös fotót készítettek, majd a főbejáraton léptek be az Országházba.
Dunai Mónika mai Tizenhetedik Online-nak adott nyilatkozatát itt olvashatják.
– Nagyon megtisztelő számomra, hogy a rákosmentiek és kőbányaiak bizalmából a mai napon letehettem országgyűlési képviselői eskümet a Parlament alakuló ülésén. A napot közös istentisztelettel kezdtük, majd mindannyian egy-egy szál fehér rózsával hajtottunk fejet a Batthyány örökmécsesnél, ezt követően vonultunk be az Országházba.
Az alakuló ülésen megválasztottuk a tisztségviselőket és megalakítottuk a bizottságokat is. Az oktatással és sporttal is foglalkozó Kulturális Bizottság szakmai munkájában fogok részt venni a rákosmenti és kőbányai fejlesztések szorgalmazása mellett – foglalta össze portálunknak a mai nappal kapcsolatos gondolatait Dunai Mónika.