Hársültetés a Születés Hete nyitányán Ligeten

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Dunai Mónika, Rózsahegyi Péter és Riz Levente elülteti a születés fáját az érdeklődők élénk figyelme közepette

A Születés Hetét köszöntötték ma délután Rákosligeten a Csekovszky Árpád Művelődési Házban. Születés Hete az évnek az a kiemelt hete, amikor a családalapítással kapcsolatos fontos információk – egy országos rendezvény keretén belül – koncentráltan érhetők el.
A Gyermekjóléti Központ által szervezett május 4-től 9-ig tartó helyi esemény nyitórendezvényén egy hársfát ültettek a régi magyar hagyomány jegyében. Ferenczi Szilvia, a Magyar Bárka Alapítvány képviseletében felidézte: a régiek minden újszülöttnek fát ültettek abban a reményben, hogy ez itthon tartja őket vagy a távolba szakadtakat hazahívja.
Az eseményt köszöntötte Riz Levente polgármester kiemelve, hogy ez az országos akció tizenkét éve hívja fel a figyelmet az élet szolgálatára, a születés nagyszerűségére. Jelezte, örömmel tölti el, hogy a Gyermekjóléti Központ és a Csekovszky Kultúrház a rákosmentiek számára is megrendezte a hetet. Általa a fiatal házasok, a kismamák minden fontos információhoz helyben hozzájuthatnak, amelyek kapcsolódnak a család számára a születéssel kapcsolatos új élethelyzethez. Anyák napja lévén köszöntötte az édesanyákat is.
Dunai Mónika megválasztott országgyűlési képviselő is az édesanyák köszöntésével kezdte mondandóját. Megosztott a hallgatósággal egy követésre méltó szép családi hagyományt. Dunai Mónika nemcsak május első vasárnapján köszönti fel édesanyját, hanem az ő születésnapján is visz neki virágot.
Rózsahegyi Péter városrészi képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy Rákosligeten gyakoriak a családdal kapcsolatos rendezvények. Minap ünnepelték a Bölcsődék Napját, hamarosan itt az Anyatej világnapja, most pedig a Születés Hetét köszönthetik a XVII. kerületiek Ligeten.
A rendezvényt színesítette a Csillagszem Óvoda kicsinyeinek műsora. A frissen elültetett fára számos újszülött levélformájú textíliára hímzett monogramját akasztották föl. Remélhetőleg a jövőben minél több gyerek születik Rákosmentén, így több monogram-levél kerülhet a fára.
A rendezvény létrejöttét több képviselő támogatta. Közülük jelen volt ma délután Szabó Tiborné Rákoshegyről, Dunai Mónika Rákoscsabáról, Rózsahegyi Péter Rákosligetről, illetve Riz Levente városvezetői minőségében segítette a szervezést. 

\"\"

A Csillagszem Óvoda kicsinyeinek műsora

\"\"

Szervezők, támogatók, érintettek együtt a születésfa körül, köztük Szabó Tiborné képviselő Rákoshegyről, illetve Tanácsné Betéri Éva, a Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. A fán már az újszülöttek monogramjait tartalmazó „leveleket” is lengeti a szél.