Az év pedagógusa Bíróné Peltz Angéla

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A Rákosmenti Százszorszép Óvoda vezetőjének jelölése alapján, a szülői közösség és az óvodában működő Boldogabb Gyermekévekért Alapítvány egyetértésével, a Szent Gergely Népfőiskola, Bíróné Peltz Angéla  (képünkön) óvodapedagógusnak ünnepélyes keretek között adta át a „Szent Gergely Díj – Az Év Pedagógusa – 2014” megtisztelő címet március 28-án. A díjátadón jelen voltak a szakmai meghívottak és a média képviselői. Bíróné Peltz Angéla munkásságát és személyét példaként állították a pedagógus társadalom részére.
A cím kifejezi, elismeri a díjazott szakmai, pedagógiai jártasságát, szaktudását, felkészültségét.
A pályázatra összesen 146 érvényes jelölés érkezett, és ebből választott ki 13 jelöltet a szakmai bizottság.
Az összes díjazott közül egyedül a rákosmenti Százszorszép Óvoda nevelőközössége kapott különdíjat, mely szerint 1.650.000 forint értékben az óvoda pedagógusai „Tehetséggondozó Óvodapedagógus” szakirányú szakmódszertani továbbképzésen vehetnek részt.
Hatvani Zoltán, a körzet képviselője nemcsak a kitűnő szakmai színvonal miatt nyújt évente kiemelt támogatást a Százszorszép Óvodának. Van ebben nosztalgia is, hiszen mindhárom gyereke neki is odajárt, illetve az a múltból megörökölt helyzet, amelyben elkel a segítség mind az épület állapota, mind a felszereltség, mind pedig a környezet karbantartása tekintetében. Bíróné Peltz Angéla kitüntetése egy okkal több, hogy Hatvani Zoltán megkülönböztetett figyelemmel kövesse a Rezgő utcai Százszorszép Óvoda életét.