Hivatalosan is átadták a buszsávot

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Szeneczey Balázs, Riz Levente, DUnai Mónika és Vitézy Dávid a sajtótájékoztatón

A meghívóban szereplő Tarlós István főpolgármester más elfoglaltsága miatt helyettese, Szeneczey Balázs adta át hivatalosan is a Maroshévíz utca és a Csabai út közötti buszsávot ma délelőtt. A Főpolgármesteri Hivatal által a Csabai út-Pesti út találkozásánál szervezett sajtótájékoztatón részt vett Riz Levente polgármester, Dunai Mónika országgyűlési képviselőjelölt és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési központ vezérigazgatója.
A ténylegesen már tavaly októberben a forgalomnak átadott útvonalon a városközpont irányába jött létre a védett buszsáv
A beruházás útpálya-szélesítéssel valósult meg, így az autósoknak is könnyebb, gyorsabb a haladás. Szeneczey Balázs kiemelte, az új autóbuszsávnak köszönhetően jelentősen csökken a naponta összesen több mint 52 ezer utast szállító 97E, a 161-es, a 201E és a 202E buszjárat menetideje, az erre közlekedők gyorsabban és biztonságosabban juthatnak el a belvárosba.
Az útszakaszt videokamerák figyelik. A projektben két akadálymentes gyalogos-átkelőhely épült a Napkelet, valamint a Mezőtárkány utcánál.
A Pesti úti buszsáv a Csabai út-Pesti út csomópontjában kapcsolódik a Rákoskeresztúri autóbusz-folyosóhoz, amelyet október végén adtunk át a forgalomnak.
A tájékoztatón Riz Levente polgármester emlékeztetett rá, hogy Rákosmente útjain közlekedő buszok is lépésről-lépésre megújulnak: tavaly új Mercedes Citaro (97E, 67, 168E), idén márciusban Volvo buszok (98, 98E, 198) álltak forgalomba, április közepétől pedig vadonatúj légkondicionált, alacsonypadlós, csuklós Volvo-Rába buszok érkeznek a 169E vonalára.
A fejlesztések révén jelentősen felgyorsult és korszerűbbé vált az autóbusz-közlekedés Rákosmente és az Örs vezér tere között.