Megemlékezések március 15. tiszteletére

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Az önkormányzat vezetői koszorúznak Ligeten

\"\"

A Kormányváltás képviselőinek ünnepi főhajtása

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 166. évfordulójára emlékeztek Rákosmentén tegnap és ma.
Péntek délután Rákosligeten, a helyi polgári kör által szervezett rendezvényen Fresch Gábor és a Gregor józsef Általános Iskola tanulói adtak ünnepi műsort. Az esemény szónoka – Rózsahegyi Péter rákosligeti képviselő felkérésére – Miks Csaba, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesület képviselője volt.
Rákosliget után Rákoscsaba emlékezett a jeles évfordulóra. Horváth Tamás képviselő-alpolgármester ünnepi beszéde és a Jókai Mór Református Általános Iskola diákjainak bemutatója tette emelkedetté a délutánt.
Ma, március 15-én az 513. utcában, a Honvéd Síroknál rendezte meg Rákosmente Önkormányzata a kerület központi megemlékezését. Az ünnepségen jelen voltak testvértelepüléseink, Gyergyószentmiklós és Krosnó járás képviselői is. Beszédében Dunai Mónika, az önkormányzat emberi erőforrás bizottságának elnöke idézte meg 1848 szellemiségét, mának szóló üzenetét.
A program második részében, a Vigyázó Sándor Művelődési Házban A Kecskés együttes adott koncertet, közreműködött Körtvélyessy Zsolt Jásazi Mari-díjas érdemes művész.
Ezt követően került sor az ünnepi fogadásra, amelyen Mezei János, Gyerógyószentmiklós polgármestere mondott ünnepi pohárköszöntőt.
Tekintsék meg Dunai Mónika ünnepi beszédét, illetve a megemlékezéseken készült képeket!

 

\"\"

A legifjabbak is elhelyezték a megemlékezés virágait 1848 tiszteletére

\"\"

A Kecskés együttes műsora a Vigyázó Sándor Művelődési Házban

\"\"

Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere pohárköszöntőt mond az ünnepi műsor utáni fogadáson