Közlemény

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A rákosmenti Fidesz szeretettel felajánl egy sokdioptriás szemüveget Horváth Csaba, 2010-es bukott szocialista főpolgármester-jelöltnek. Örömmel vettük, hogy ma egy sajtótájékoztató érdekében valószínűleg életében először ellátogatott hozzánk, viszont sajnáljuk, hogy azt sem látta meg, ami közvetlenül a szeme előtt található.
Horváth Csaba ugyanis a rákoskeresztúri piacnál állva így fogalmazott: az Orbán-kormány alatt leállt a panelprogram, a társasházak korszerűsítése, a rezsicsökkentés ezen formája. Miközben ezt mondta, pontosan vele szemben 20 méterre ott magasodott az a 2013-ban felújított hat tízemeletes társasház, amelynek energetikai korszerűsítését tavaly ősszel fejeztük be, a kormány és az Európai Unió forrásainak segítségével.
A 390 lakás szigetelésének, nyílászáró-cseréjének és a rezsicsökkentési programnak köszönhetően legalább 50%-át megspórolhatják az itt élő családok egy évvel ezelőtti kiadásaiknak. A kerület lakótelepi részén bárhol járunk, látható, hogy az utóbbi három évben folyamatos volt a panelházak megújulása, hőszigetelése. Ha az MSZP nem a Simon-ügy utáni takarítással lenne elfoglalva, talán észrevenné a mások számára nyilvánvaló változásokat.
A közbiztonsággal kapcsolatos állítások kapcsán mindenekelőtt leszögezzük: egy olvasószemüveg is jár a bukott főpolgármester-jelöltnek és helyi jelöltjüknek. Nyilván nem tudták követni a sajtóban az elmúlt hetek MSZP-s botrányait. Mi azt valljuk, ha a szocialisták nem fogják külföldi bankszámlákra menekíteni, vagy nokiás dobozokba, nejlonzacskókba gyömöszölni az adófizetők pénzét, mindannyian nagyobb biztonságban élhetünk.
Rákosmentét illetően fontos hangsúlyoznunk: az utóbbi években folyamatosan épül ki a térfigyelőkamera-rendszer. A városközpont, a Népkert, kiemelt közparkok, a kerületi vasútállomások bekamerázása (összesen 42 db) után idén a bevezető utak mentén helyezünk el újabb térfigyelő kamerákat, amely alkalmasak a bűnözők kiszűrésére. Ezen felül az önkormányzat minden évben több mint 20 millió forintot áldoz a rendőri járőrözés sűrítésére, új eszközök, rendőrautók beszerzésére. Ennek is köszönhető, hogy az utóbbi időszakban a statisztikai adatok szerint a rendőrök közterületen töltött óraszáma nőtt, a bűncselekmények száma jelentősen csökkent a XVII. kerület területén, egyúttal javultak a felderítési mutatók. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a Rákosmentére jellemző jó közbiztonság a jövőben tovább erősödjön.

Dunai Mónika
országgyűlési képviselőjelölt

Riz Levente
Rákosmente polgármestere