Jótékonysági borest járdáért, korlátért

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A zongoránál dr. Tóth Gábor sebész főorvos, a színpadon áll Maróti Attila, Csernyik Vilmos és Benedek Péter borász, Bokor Jutta és Bényi Zsolt

Jótékonysági borkóstolót tartottak tegnap a Bartók Zeneházban. Dr. Bényi Zsolt önkormányzati képviselő ezúttal arra toborozta a jótékonykodó résztvevőket, hogy belépőjegyük megvásárlásával járuljanak hozzá a Bartók Zeneház működési költségeinek összegyűjtéséhez.
Mint Bokor Jutta, a Rákoshegyi Bartók Zeneház kuratóriumának elnöke elmondta, ezúttal a házba vezető járda rendbehozatalára és a lépcsőfeljáró korlát iparművész általi elkészíttetésére szánják a bevételt. A nyakravalót a Mátrai borvidék három tehetséges termelője: Maróti Attila, Csernyik Vilmos és Benedek Péter képviselte. Zongorán dr. Tóth Gábor sebész főorvos szólaltatott meg hangulathevítő dallamokat.
Szabó Vilmos, a ház zenei munkatársa világirodalmi citátumokkal igyekezett kedvet csinálni az esthez. Goethe a borról: „A bor megerősíti az agy eredeti állapotát. A butát még butábbá teszi, de az intelligens még intelligensebb lesz.”
Mark Twain: „Amikor az ivás borzalmas következményeiről olvastam, elhatároztam, hogy abbahagyom az olvasást.”
Ezekből az alkotóelemekből tartalmas este kerekedett, elősegítve a fejlesztési célok megvalósulását.

\"\"

Bényi doktor az est hangulatában talán éppen Gárdonyi Gézát idézi a hölgynek: „A bor is forr egyszer. Néha kétszer is. Az emberi vér többször is.”