Megindult a forgalom a Ferihegyi út meghosszabbított szakasza egy részén

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Németh Lászlóné miniszter beszédét tartja az új út szélén megtartott sajtótájékoztatón. Mellette Riz Levente polgármester, Bényi Zsolt és Szabó Tiborné önkormányzati képviselő, illetve Fohsz Tivadar és Horváth Tamás alpolgármester. 

Hivatalosan is átadták a forgalomnak ma délelőtt a Ferihegyi út meghosszabbításának első szakaszát. A nem egészen egy kilométer hosszúságú útszakasz avatására Rákoshegyre látogatott Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter.
Az ünnepi aktuson jelen volt Fohsz Tivadar és Horváth Tamás alpolgármester, Szabó Tiborné és Bényi Zsolt rákoshegyi önkormányzati képviselő.
Németh Lászlóné köszöntő szavaiban felidézte a kormány törekvését, hogy az útépítések révén a rákoshegyi és környékbeli lakosság számára konfortosabb hétköznapokat, kényelmesebb napi életet biztosítson.
A kormány összesen 1,3 milliárd forintot biztosít a meghosszabítás teljes, 2,3 kilométeres szakaszára, amihez az önkormányzat kétszáz millió forintot tesz hozzá saját forrásból. A jelenleg átadott szakasz költségvetési támogatása 630 millió forint, míg a tervek szerint ősszel avatandó, a Ferihegyi repülőtér szélétől a Baross utca-Bélatelepi út találkozásáig érő második szakaszhoz 670 millió forint a központi költségvetés támogatása.
Riz Levente polgármester emlékeztetett rá, hogy ezen útszakasz megépítését több évtizede ígérték a lakosságnak, míg végül most érkezett el a megvalósítás nagy pillanata.
Az út felének elkészültével párhuzamosan kiépült a járda is a lakott terület határáig mindkét oldalon, azon túl az egyiken. Elkészült a vízelvezetés, kiépültek a vízvezetékek, helyére került 32 kandeláber a közvilágítás biztosításához, kiépítették a gyalogos átkelőhelyet a Melczer utcánál, és sok új fát is ültettek
A polgármester kiemelte, az új út mentén új munkahelyek is létre jöttek.
Riz Levente köszönetet mondott a kormánynak, az Országgyűlésnek, és személy szerint Németh Lászlónénak, hogy segítették e jelentős fejlődés megvalósítását.