Trükk – (Szerkesztőségi jegyzet)

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Az őszödi beszédben Gyurcsány Ferenc trükkök százairól beszél, ami a hazugságok mellett segítette a kormány túlélését, a 2006-os választások megnyerését. Nézzünk meg néhány „trükköt” közelebbről.    
„– Voltak sokkal közelebbről leadott, tiszta szemlövések is.
– Néhányan oda céloztak, mert az eredményesebb, azon pedig nem gondolkodtak, hogy mi lesz a következménye. Én nem lőttem fejre.
– Maguk között tudják, hogy kik lőttek fejre?
– Én csak hallomásból tudom.
– Nagyjából hány lövést adott le aznap?
– Hét doboz lőszert lőttem el, 25 lőszer van egy dobozban. Ebből szerintem körülbelül ötvenszer el is találtam a rendbontókat.”
Egy rendőr vallomásából való az idézet a 2006. október 23-i békés tüntetőkkel szembeni brutális rendőri fellépésről. A vizsgálatok eddig nem tudták kizárni: Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnöknek ne lett volna köze ahhoz, hogy az ésszerű rendőrparancsokat a BRFK-n vagy feljebb felülbírálták. Az ellenkezőjére annál több jel utal. Tragikus adalék, tavaly ősszel öngyilkos lett Cs. Attila, akinek 2006. október 23-án gumilövedékkel lőtték ki az egyik szemét.
A minap a kijevi trükközők éleslőszerre változtatták a pesti gumilövedékeket. Mesterlövészeket állítottak hadrendbe. Többen nyakra céloztak, hogy a találat hatásosabb legyen. Közel nyolcvan fegyvertelen ukrán halt meg azért, mert nyíltan fellépett az önkény ellen, a politikai változások mellett.
Egy másik trükk.
\"\"
Gyurcsány Ferenc nyolc év óta  „keresi” az őszödi beszéd kiszivárogtatóját. Hírbe hozott vele politikusokat, eközben Bolíviában megölték a kiszivárogtatás egyik főszereplőjének mondott Rózsa-Flores Eduardót. S miután különös módon még mindig nem találták a kiszivárogtatót, az őszödi kormányüdülő hangtechnikusa ellen indítottak zsaroló akciót. Azzal fenyegették, hogy nagyobb összeget utalnak a bankszámlájára, mintha az lenne a kiszivárogtatás honoráriuma. A férfi ezután levelében azt írta: "ha valami történik velem vagy családtagjaimmal, az az MSZP-hez köthető bűnözői körök műve". Hét évvel később aztán a minap nyilvánossá tett titkosszolgálati jelentésből kiderül, hogy éppen Gyurcsány Ferenc tudtával hozták nyilvánosságra az őszödi beszédet 2006. szeptember 17-én. A jelentés szerint a hangfelvétel az MSZP megbízásából készült, és a kiszivárogtatásában több MSZP-s politikus is részt vett. A cél az volt, hogy eltereljék a figyelmet a tervezett kormányzati megszorításokról.
A trükkök közé sorolhatjuk például Gyurcsány Ferenc pártelnök melegházasságokkal kapcsolatos bejelentését is. „Én vagyok az egyetlen párt, aki támogatja az azonos neműek házasságát és gyerek-örökbefogadásának ügyét. Csak azért nem nyújtottuk be a törvénytervezetünket erre vonatkozóan, mert nem akarjuk az összefogást megzavarni, mert ettől csuklanának a szocialisták, azt hiszem. De ha a parlamentben leszünk, akkor az első törvénytervezetek között ezt be fogjuk nyújtani” – mondta. Minden valószínűség szerint azért, hogy megbotránkozást, de leginkább feltűnést keltsen, rivaldafényt keresve önmagának. Hiszen ha a szocialisták csuklanának tőle, akkor az alapvetően keresztény/keresztyén fölfogású országlakosok többsége különösen nem fogadná kitörő lelkesedéssel az egyébként az Együtt-PM és a Liberálisok által szintén támogatott javaslatot.
És akkor még két trükk. Ezúttal Simon Gábortól, az MSZP volt elnökhelyettesétől. Pontosabban három, hiszen Simon igazi nagy mutatványa az volt, hogy 240 millió forintnyi eurót és dollárt varázsolt ausztriai bankszámlájára 2008-ban.
Ezek után a lelkiismerete azért még megengedte neki, hogy munkát, kenyeret követelve odaálljon az éhségmenet élére. Mint ahogy azt is, hogy – sajtóhírek szerint – karácsonykor összehívta a XVIII. kerületi nyugdíjasokat és pénzt kért tőlük a választási kampányra. Mint mondta, neki nincs pénze rá…
Nem sorolom tovább a trükköket, noha lehetne.
Azt hallom itt is, ott is, hogy a pártállami nomenklatúra emberei nem válogatnak az eszközökben, ha a hatalom megszerzése vagy megtartása a cél.
Ezek a „népi demokraták”, ha kell, lövetnek – éljenek akár Magyarországon vagy Ukrajnában, jobb esetben gumilövedékkel –, a hétköznapokban pedig a legképtelenebb, legarcátlanabb hazugságokkal igyekeznek sötétben tartani a fényt kereső embereket.
Hogy is mondta Szolzsenyicin? „A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana.”
Április 6-án választunk!
Kizárólag rajtunk múlik, hova tesszük az ikszet. Milyenné tesszük családunk, hazánk, magyarságunk jövőjét.

Horváth K. József