Korszerűsített gyermekfogászat

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Dunai Mónika, Riz Levente, dr. Simon Gyula – immáron főorvosként – és Fohsz Tivadar az új berendezés előtt az átadóünnepségen

Fotó: Rákosmente Önkormányzat

Új fogászati kezelőegységeket adott át a Ferihegyi út 81 szám alatti gyermekfogászaton Riz Levente polgármester és Fohsz Tivadar alpolgármester.
A gyermekfogászaton három rendelőben folyik a rendelés. Mindhárom helyiségben több mint tíz éves fogászati kezelőegység működik.
Az elmúlt 12 év alatt a műszaki, technikai feltételek jelentősen megváltoztak. A rendkívüli igénybevétel miatt a meghibásodások egyre gyakoribbá váltak, javításuk sokba került. Az iskolás korosztály évi kétszeri szűrése alkalmával, valamint a visszarendelt gyermekekkel együtt évente mintegy tizennégyezer gyermek ült a székekben. Tizenkét év alatt közel 170 ezren. A jelenlegi – 10 millió forint értékű – korszerűsítés két német gyártmányú KaVo típusú, modern, kompletten felszerelt fogászati kezelőegység cseréjét tette lehetővé.
"A rákosmenti gyermekek gyógyulását mostantól korszerű gépekkel felszerelt rendelő is segíti" – hangsúlyozta Riz Levente. A legújabb fejlesztésű orvostechnikai berendezések biztosítják a színvonalas, hatékony és minőségi fogászati ellátást. Az esemény záró momentumaként Riz Levente polgármester dr. Simon Gyula orvost, a gyermek fogászati alapellátásban végzett kiemelkedő munkája és példaértékű szakmai elhivatottsága elismeréseként főorvosi címben részesítette.
Az eseményen részt vett Dunai Mónika önkormányzati képviselő és File Lajosné a Rákosmenti Egészségügyi és Szociális Központ vezetője.

Rákosmente Önkormányzat