A legtöbb közfoglalkoztatott Budapesten a XVII. kerületi iskolákban állt ma munkába

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató köszönti a közmunkavállalókat munkába állásuk alkalmából. Az új közmunkavállalók fogadására megjelentek a kerületi iskolák vezetői. 

A kerület iskoláiban kapott álláslehetőséget az a hetvennyolc – érettségivel, illetve további szakképesítésekkel rendelkező – regisztrált álláskereső, akiket ma köszöntött dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató a KLIK Budapesti XVII. Tankerülete székhelyén, a Pesti út 80. szám alatt. A hetvennyolc foglalkoztatott budapesti viszonylatban kiemelkedően magasnak tekinthető.
A közfoglalkoztatásban résztvevő XVII. kerületi lakosok a kerületi oktatási intézményekben részben adminisztratív, részben pedagógiai munkát segítő tevékenységgel foglalkoznak a 2014. januártól április 30-ig terjedő időszakban. E tevékenység lehetőséget biztosít a közfoglalkoztatott munkatárs beilleszkedésére, ismereteinek bővítésére és esetleges továbbfoglalkoztatására.
Az érintettek munkaszerződését ma aláírták, és ezzel jelentkeztek ugyancsak a mai napon az őket fogadó intézményekben. A kapcsolatfelvételt megkönnyítette, hogy az oktatási intézmények vezetői is jelen voltak ezen a mai találkozón, így a munkavállalók a helyszínen megismerkedhettek új főnökeikkel.
Varjúné kiemelte, Rákosmente fejlődő kerület, folyamatosan nő a gyereklétszám, az iskolák nem szűkölködnek diákokban. Ez jó hír a közmunka vállalóknak, hiszen ez is növelheti az esélyt az esetleges továbbfoglalkoztatásuknak.