Összefogás a megváltozott munkaképességűek államigazgatásbeli foglalkoztatásáért

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Az aláírók egy csoportja., köztük Riz Levente polgármester

Fotó: Horváth Tibor

Mérföldkőhöz érkezett a Jobb Velünk a Világ! 2013 című programsorozat december 3-án az Országházban.  Budapest Főváros és a kerületi önkormányzatok, valamint a megyei jogú városok önkormányzatai, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium képviselői ünnepélyes keretek között írták alá azt a szándéknyilatkozatot, amely szerint a programhoz csatlakozók vállalják, hogy 2014-től az eddigiek mellett még két megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatnak az államigazgatásban. A kezdeményezést a Nem Adom Fel Alapítvány Újbuda Önkormányzatának és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közreműködésével indította útjára. A Fogyatékos Emberek Világnapján tett vállalás kiemelkedő példája a civil szervezetek, valamint a közigazgatási szervek összefogásának.
A Jobb velünk a Világ! 2013 című rendezvénysorozat fővédnöke: dr. Áder János köztársasági elnök és dr. Hercegh Anita elnökné asszony. Védnökei: Mádl Dalma asszony, Sólyom László köztársasági elnök úr és Sólyom Erzsébet asszony, Göncz Árpád köztársasági elnök úr és Göncz Árpádné Zsuzsanna asszony.
A rendezvényre a 3-4. osztályos újbudai gyermekeket hívták meg.  A közel 300 tanuló számára kialakított program megszervezésében a Pető Intézet, a Munka-Kör Alapítvány, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ, a Bliss Alapítvány, a Szempont Alapítvány, a Montágh Imre Speciális Általános Iskola, az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft., a Down Alapítvány, a Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány vett részt.