Látványos sikerek a Kőrösi tehetséggondozó munkájában

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Akkreditált Kiváló Tehetségpontja cím használatára jogosult tanúsítványt és dísztáblát dr. Hicz János igazgató és Nagy Dóra a Tehetségpont szakmai irányítója a minap vehette át dr. Balogh Lászlótól, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnökétől és L. Ritók Nóra tehetségnagykövettől a Tehetségpontok III. Országos Találkozóján.

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium az iskola fennállása óta különös figyelmet fordít a tehetséges tanulók fejlesztésére. Az intézmény 2010-ben, a kerületi oktatási intézmények közül elsőként csatlakozott a Tehetségpontok hálózatához, aminek előfeltétele az volt, hogy a tehetséggondozás tudatosan, tervszerűen, képzett szakemberek által történjen. Ennek a munkának első sikere a TÁMOP 3.4.3. ,, Együtt Rákosmente tehetségeiért” projekt volt, amelyet több olyan pályázat és továbbképzés követett, amelyet a MATEHETSZ támogatott.
Az 1. és 5. évfolyamon komplex tehetségazonosítás, és több tehetségterületet érintő tehetségműhelyek, szakkörök működnek az iskolában. A kiemelkedő tehetséggondozó tevékenységet Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) elismerte, ennek eredményeként a Kőrösi, a kerületi iskolák közül elsőként a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Akkreditált Kiváló Tehetségpontja cím használatára jogosult. Az erről szóló tanúsítványt és dísztáblát Dr. Hicz János igazgató és Nagy Dóra a Tehetségpont szakmai irányítója a minap vehette át dr. Balogh Lászlótól, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnökétől és L. Ritók Nóra tehetségnagykövettől a Tehetségpontok III. Országos Találkozóján.

\"\"

Agócs Ágnes, fizika szakos tanárnő ,,Bonis bona – A nemzet tehetségeiért”  kitüntetésben részesült, amelyet Hoffmann Rózsa, köznevelési államtitkár adott át számára

A tanévkezdés másik kiemelkedő sikere, hogy az iskola pedagógusa Agócs Ágnes, fizika szakos tanárnő ,,Bonis bona – A nemzet tehetségeiért”  kitüntetésben részesült, amelyet Hoffmann Rózsa, köznevelési államtitkár adott át számára. Ezt a díjat ez év tavaszán a Nemzeti Tehetség Program keretében alapította az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a versenyfelkészítő, tehetségsegítő és tehetséggondozó munkában kiemelkedő eredményeket elérő pedagógusok elismerésére.
Az újabb sikereket a Nemzeti Tehetség Program keretében érte el az iskola. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma  megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázataira három pályázatot nyújtottak be. Tehetségazonosító diák-sportversenyek támogatására, tehetséges fiatalok nyári művészeti rendezvényeinek támogatására, valamint az idegen nyelvi kompetencia fejlesztését segítő idegen nyelvi táborok támogatására. Mindhárom pályázat sikeres volt, az iskola 3.837.000 Ft-ot fordíthat tehetséges tanulók fejlesztésére. A ,,Labdavarázs” NTP-SV-MPA-12-073 projekt 1.265.000 Ft, a ,,Színes világ” NTP-MR-MPA-12-067 projekt 800.000 Ft és a ,,Lássunk munkához! (Let's get down to business)” NTP-INYK-MPA-12-027 projekt 1.772.000 Ft támogatásban részesült. A programok megvalósításáról a későbbiekben olvashatnak a tisztelt érdeklődők.