Fiatal tehetségek örömzenéje az Eszterházy-kastélyban

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Az Eszterházy-kastély

Örömzene címmel nagyszabású koncertet adtak Kőbánya, Pestszentlőrinc és Rákosmente zenét tanuló fiatal tehetségei Kismartonban (Eisenstadt), az Eszterházy-kastélyban. A produkció minősége és a gyönyörű környezet együttes hatása megérte a több száz kilométeres fáradságot.
Rákosmentét a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola növendékei képviselték. A Piccolino Fúvószenekar, a Vadalmák Citerazenekar és Népi Énekcsoport, a zongorán játszó Zászkaliczky Márta és Horváth-Karajz Dániel tenorkürtös ifjú tehetség.

\"\"

A Piccolino Fúvószenekar

\"\"

A Vadalmák Citerazenekar és Népi Énekcsoport

\"\"

Fohsz Tivadar és Horváth Tamás alpolgármesterek

A nívós zenei képzésben résztvevő gyerekeknek is óriási lehetőséget adó koncert fővédnöke Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország bécsi nagykövete volt, a koncert támogatói – akik a rendezvényen személyesen is részt vettek – dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője, Kovács Róbert Kőbánya polgármestere és Kucsák László XVIII. kerületi alpolgármester, országgyűlési képviselő. Az eseményt Riz Levente Rákosmente polgármestere, országgyűlési képviselő is támogatta.

\"\"


 

 

 

 

 

Horváth-Karajz Dániel tenorkürtös

 

 

 

A szülők, hozzátartozók mellett kiutaztak Ausztriába az érintett kerületek vezetői, országgyűlési képviselői. Kőbányáról Révész Máriusz országgyűlési és önkormányzati képviselő, Radványi Gábor, dr. Pap Sándor és Weeber Tibor alpolgármesterek. A XVII. kerület képviseletében jelen volt Fohsz Tivadar és Horváth Tamás alpolgármester, a XVIII. kerület részéről Ughy Attila polgármester, országgyűlési képviselő.
A jeles névsor mutatja, hogy az együttműködés, az összefogás erejével sikerült maradandót alkotnia a három kerületnek.