Újabb fejlesztések a Szent István téren

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A Hétszínvirág Óvoda kicsinyeinek műsora után, Boldog II. János Pál szobrának örökké derűs figyelme mellett ma átadták a rákoshegyi Szent István tér fejlesztésének második ütemét. A sajtótájékoztatón részt vett Riz Levente polgármester, Horváth Tamás alpolgármester, Székely Zoltán, a Hungarocontrol szakigazgatója, valamint Szabó Tiborné és dr. Bényi Zsolt rákoshegyi önkormányzati képviselők. 
 
A Hétszínvirág Óvoda kicsinyeinek műsora után, Boldog II. János Pál szobrának örökké derűs figyelme mellett ma átadták a rákoshegyi Szent István tér fejlesztésének második ütemét.
Az első lépcsőt is a HungaroControl  Zrt. pályázatán nyert pénzből készítette el az önkormányzat. S ma ismét hasonló forrásból kiépült, megvalósult újdonságok, illetve az önkormányzati pénzzel kiegészített fejlesztések ünnepi avatása állt a sajtótájékoztató középpontjában.
Riz Levente polgármester részletesen beszélt arról, hogy Rákoshegy szellemi-kulturális központjának infrastruktúráját hozzá kellett emelni e szellemi centrum minőségéhez. Az iskola, az óvoda közelsége, a katolikus templom, illetve a közösségi ház sokakat vonz erre a tájra, nem szólva a pápaszoborról.
A Szent István tér megújításának első ütemében megkezdődött a vízelvezető rendszer kiépítése, szikkasztók elhelyezése, parkolók kialakítása. A legutóbbi pályázaton nyert 2,5 millió forintot az önkormányzat további 2,6 millió forinttal egészítette ki, folytatva a megkezdett munkálatokat. Virágládákat vettek, virágágyásokat alakítottak ki, a templom hátsó részén gyöngykaviccsal borított közösségi teret hoztak létre, továbbá a tér másik oldalán, az orvosi rendelő előtt térkő burkolattal ellátott parkolókat építettek ki.
Székely Zoltán a Hungarocontrol helyszínen lévő biztonsági igazgatója örömmel állapította meg, hogy jó helyre fordította Rákosmente az elnyert pályázati pénzt.
Riz Levente kiemelte továbbá, jelenleg 3,4 milliárd forint értékű fejlesztés zajlik a városrészben, ebből 1,5 milliárd forint értékű Rákoshegyen. Épül a Ferihegyi út meghosszabbításának első szakasza, értéke 1,3 milliárd forint, illetve zajlik a Helikopter lakónegyed óvodájának bővítése, 210 millió forint értékben. Ez is azt mutatja, hogy az önkormányzat vezetése kiemelt szerepet szán Rákoshegy fejlesztésének. Márcsak azért is, mert az elmaradás talán Hegyen a legnagyobb.
Kiemelte a két helyi képviselő, dr. Bényi Zsolt és Szabó Tiborné fontos szerepét a helyi fejlesztések megvalósításában. A sajtótájékoztatón jelen volt továbbá Horváth Tamás alpolgármester, aki mint a városfejlesztésért, városüzemeltetésért felelős alpolgármester folyamatosan felügyelte a Szent István téren folyó munkálatokat is.