Megszépült, megújult a Piroska Óvoda az elmúlt hónapokban

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Faültetés – szülői közreműködéssel a Piroska Óvodában

2013 tavaszától szinte havonta történt valami a Piroska Óvoda „háza táján”
Májusban az egyik szülő benevezte az óvodát a DHL HELP csapatának akciójába. Sikerült a pályázatot megnyerni, így június 22-én, a HELP csapat tagjai több kilogramm festékkel és 10 fő segítővel újrafestették az udvar kopott kerítését, és az udvari padokat, játékokat. Ebben a munkában tevékenyen vettek részt az óvodába járó gyerekek szülei és a dolgozók is.
Augusztusban kialakításra került képviselői, és szülői támogatásból egy 32 négyzetméteres gumiburkolatú pálya, amelyen a gyermekek biztonságosan motorozhatnak, biciklizhetnek.
Szintén az udvar felújítás keretén belül a régi, ’70-es évekbeli mérleghinták helyett rugóshintákat vásároltunk.
Mivel az intézmény sem tornateremmel, sem közösségi hellyel nem rendelkezik, így az ünnepélyek, programok lebonyolítása igen nehézkes. A nyár folyamán a két felső termet összenyithatóvá alakítottuk, így mintegy 100 négyzetméteres közösségi teret alakíthatunk ki – szükség esetén.
Szeptemberben a fenntartó beruházásával az évtizedek óta várt tetőszigetelés, és tetőcserepek cseréje is megtörtént.
Szeptember végén jó móka volt a nagycsoportos óvodásainknak a Kerti Művelődési Ház és az ILEX szervezésében megrendezett Kertünk Kincsei program. Ezt követte a hagyománynak tekinthető Állatok világnapja alkalmából megrendezett délelőtti programot. Vendégünk a NOÉ Állatmenhely volt. Ilyenkor az állatoknak eleséget és alomnak való takarót gyűjtünk. Az idén is 5 nagy doboznyi adománygyűlt össze. A kisgyerekek nagy örömére ismét ellátogatott hozzánk a „szomjoltóság”. Igazi élmény, mikor apró tűzoltóruhát húzhatnak, és felülhetnek a hatalmas autó vezető ülésébe. Az idén még igazi tűz eloltását is láthatták a gyerekek a délelőtt folyamán.
Október elején – újabb képviselői támogatás felhasználásával – még egy 27 négyzetméteres gumiburkolatú pálya építésére volt lehetőségünk.
A Családi Nap rendezvényünk alkalmával meghirdettük az újonnan óvodába érkező gyermekek szülei számára az „Ültess egy fát gyermekednek” akciónkat. Az óvodánk udvarát szerettük volna facsemetékkel beültetni. A Zrínyi kertészet támogatásával 20 darab 1, 5 méteres tujafát ültettek el a szülők, gyermekeik segítségével. A tujafákra kis fatáblába vésve a gyermek nevét és az évszámot is feltüntettük.
Dr. Molnárné Bán Ildikó