Melegebb éghajlaton végül nem osztott lombzsákot Hatvani Zoltán képviselő

 \"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Friss erők. Hatvani képviselő leányával, Csengével és gyermeke barátnőjével, Szabó Virággal járt házról házra, hogy elvigye a lombzsákokat az azt előzetesen igénylőkhöz.

Friss erőket is bevont Hatvani Zoltán rákoskerti képviselő a lombzsákosztásba. Az általa meghirdetett lehetőségre mintegy hatszáz igénylő jelentkezett be. Hatvani képviselő leányával, Csengével és gyermeke barátnőjével, Szabó Virággal járt házról házra, hogy elvigye a lombzsákokat az azt előzetesen igénylőkhöz. A minap még a kerti művelődési házban nyilvános osztást is szervezett. Aki még ekkor sem jutott zsákokhoz, azok – a készlet erejéig, előzetes telefonos egyeztetés alapján – a képviselő házánál átvehetik a nejlonokat.  
A városrész vezetője elmondta: célja, hogy minél többen átvehessék a zsákokat, hiszen így lehet csökkenteni az avarégetést, amit 2012 eleje óta 30 ezer forintos bírsággal is lehet büntetni.
2013-ban összesen 8100 emblémás zsákkal készült Hatvani, ebből 3400-at a hivatal biztosított a központi költségvetésből, 4700-at pedig az önkormányzati keretéből finanszírozott a képviselő.
Mint Hatvani Zoltán elmondta, néhány lakó még ezen előzékeny osztási megoldásban is talált kifogásolni valót.  Főleg a megfelelő tájékoztatást hiányolták vagy az ingyenes zsákot kevesellték. Mások azért voltak felháborodva, mert a körzeten kívül lakva nem kaphattak zsákokat. (A tájékoztatást a Kerti Levél című helyi periodika, illetve a képviselői honlap segítségével oldotta meg Hatvani Zoltán – a szerk).   
Egy idős hölgy – finoman fogalmazva – melegebb éghajlatra küldte osztás közben Hatvanit, mert nem kapott zsákot. Az asszony bejelentett lakása azonban a Budán, a Fő utcában van, igaz, Kerten él 30 éve. Sajnos, így neki nem járt zsák. A képviselő felajánlotta, hogy saját pénzen vásárol neki többet is, ám ezzel a lehetőséggel nem élt a hölgy.